FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Ny Carlsberg Vej, 19 september 2015, 08:03redigér

Maribo Slots Pilsner u-bryggerinavn MA003 2003

Dåseøl som denne blev revet ned af hylderne i Sverige sent fredag.

Spademanns reporter erfarer efter en sen aften morgen på værtshuset Den gyldne Abe, at Carlsbergs administrerende direktør, Jørgen Bajer, har valgt at tilbagekalde et parti dåseøl fra den svenske by Jâvlabotten efter klager.

Det er anden gang på kort tid, at Carlsberg må kalde sine produkter tilbage. Sidste gang var det noget så banalt som rester af et ætsende rengøringsmiddel, der fik de fintfølende svenskere til at stoppa supa og kræve pengene tilbage.

"Vi mistede flere hundrede kroner på den tilbagekaldelse" mindes Jørgen Bajer over et sæt snaps og øl. "Heldigvis havde de to svenskere det drejede sig om, ikke drukket mere end 20-30 bajere hver, før katastrofen blev opdaget. Ja, der gik hul på deres mavesæk og al den gode øl strømmede ud under parkbænken, hvor de sad og diskuterede religionsfilosofi. En ambulance blev tilkaldt og de blev kørt tilbage til stastministeret, hvor de arbejdede videre på hr. Løfvens flygtningepolitik, andet skete der såmænd ikke. Men vi valgte naturligvis at tage op til det svenske Spritbolaget og købe de resterende fire dåseøl tilbage. 250 svenske kroner, det rene røveri. Plus en billet til Øresundsbron, det er jo heller ikke billigt, selv om det er Storebæltsforbindelsen der betaler størsteparten".

Men denne gang er sagen mere alvorlig. "Ja", siger direktør Bajer, "denne gang kan vi vidst ikke slippe med trussen i behold." Direktøren forklarer, mens han forsøger at klatre op på barstolen igen, at der er indløbet klager fra de svenske storforbrugere.

En svensk husmor fra Jâvlabotten deltog fredag formiddag i programmet God afton Sverige[1] og klagede over øllets bivirkninger. Til den svenske pædagog reporter fortalte kvinden, hvordan hun havde drukket stille og roligt sammen med sin lille søn/datter Malthe tirsdag, onsdag og torsdag, men til sidst måtte opgive at bage speltbrød, fordi hele køkkenet sejlede. "Min kritiske sans med hensyn til mænd faldt til uanede dybder og jeg var såmænd klar til at ligge i med min nabo, selv om han er sverigedemokrat", sagde den hulkende husmor. "Det svimlede for mig og jeg tror jeg brækkede mig ud over min søn/datter, da jeg skulle amme hen[2]. Stakkels barn, tænk at Carlsberg vil være det bekendt".

Under og efter udsendelsen begyndte svenskerne at dele deres bekymringer over Carlsberg's bivirkninger. Det strømmede ind på Facebook med dårlige oplevelser, vort broderfolk har haft med produktet:

  • Overvurdering af evnen til at køre bil
  • Selvglæde
  • Magtsyge
  • Tuderi ved afspilning af spillemandsmusik
  • Overbalance
  • Manglende selvkritik

Enkelte mente også, at produktet gav dem hovedpine, men det var som regel først dagen efter, så det må have en anden årsag.

Carlsberg er rykket ud med en officiel undskyldning og har lovet ikke at sende flere dåseøl til jâvlabotten, før produktionen er flyttet til Indien sagen er fuldt belyst over et stykke højtbelagt smørrebrød og en flok 47'ere. "Under alle omstændigheder forsøger vi at tilfredsstille vore aktionærer samtidig med at vi forsøger at holde balancen i det højpolitiske svenske samfund. Nå, skål og skide være med det!"

Og hvad har vi hernede?redigér

  1. I Sverige sendes God Afton Sverige om morgenen, idet svenskerne nægter at overgå til sommertid.
  2. I Sverige siger man ikke ham og hende men hen, så kan barnet selv vælge sin seksualitet senere.

[1]

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.