FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Lejre, søgegrøft nr. F:32, 24. maj 2008, 12:20 (UTC)redigér

IndyJelling

Indiana Jones i færd med at stjæle Jellingestenen

Efter at russiske kommunister er kommet med en sønderlemmende kritik af den nye Indiana Jones film, og dens tilsyneladende autentiske skildring af kommunisters liv og levned, melder en anden, og umiddelbart noget mere oplagt gruppe sig blandt filmens modstandere. En lang række nulevende og afdøde arkæologer verden over har nemlig rejst sig i protest over filmen, og forlanger den øjeblikkeligt fjernet fra pensum på landets universiteter.

30px-Cquote1 svg Sådan en disrespekt overfor vor fælles kulturarv er ikke set siden jeg plyndrede Troja! 30px-Cquote2 svg
Heinrich Schliemann om Indiana Jones og krystalkraniets kongerige


Fra landets universiteter er man umiddelbart enige i kritikken, og professor i middelalderarkæologi ved Århus Universitet, Else Roesdahl, er nu i fuld sving med at finde et passende værk der kan erstatte filmen. Overvejelserne går blandt andet på Tomb Raider-filmene, da de giver et mere nuanceret kvindesyn, end hvad man ellers er vandt til, men desværre viser filmene også en noget lemfældige omgang med sikkerhedsudstyr og -regler, hvilket kunne give de studerende de forkerte ideer, hvorfor forslaget endnu står åbent.

Professor Jones rammes på faglighedenredigér

Hvad angår kritikken af den ellers lærde professor, der mest er kendt for at have skaffet nogle af verdens største kulturskatte til veje, for så på mystisk vis at miste dem igen, så er den affødt af hans noget lemfældige omgang med en række unikke og aldrig tidligere sete kulturskatte i den nye dokumentarfilm om hans liv og bedrifter, hvilket har sendt chokbølger gennem de arkæologiske kredse.

30px-Cquote1 svg Han har godtnok ikke været specielt god til at håndtere oldsager tidligere, men vi troede han havde lært det med årene! 30px-Cquote2 svg
Præsidenten for Det Kongelige Nordiske Oldskriftselskab om Professor Henry Jones jr's egenskaber som arkæolog


Som et resultat heraf indkalder Det Kongelige Nordiske Oldskriftselskab nu til en ekstraordinær generalforsamling den førstfølgende lørdag med en tilbagetrækning af æresmedlemsskabet og efterfølgende eksklusion af professor Henry Jones jr. som eneste punkt på dagsordenen.

Får økonomiske følgerredigér

Eksklusionen er dog ikke den eneste følgevirkning af professorens gerninger, idet Kulturarvsstyrelsen har kunnet konstatere op til flere overtrædelser af museumslovens §29e (beskadigelse af fredet fortidsminde) og §29f (jordbearbejdning indenfor 2 meter fra et fredet fortidsminde), og nu regner med snarest muligt at anlægge sag mod professoren for hans overtrædelser.

30px-Cquote1 svg Det kommer til at koste ham kassen at genopføre alt det han har ødelagt! 30px-Cquote2 svg
Direktør for kulturarvsstyrelsen Steen Hvass om Indiana Jones kommende økonomiske situation


Det er ikke lykkedes Spademanns Nyheder at få fat i professor Jones til en kommentar, da han var på vej til Påskeøerne med en pakke dynamit i rygsækken.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.