FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Slotsholmen, 8 september 2012, 16:29redigér

Ozlem

Villy Søvndal og Özlem Cekic har altid været strålende venner

Mysteriet om hvem der skal efterfølge udenrigsminister Villy Søvndal som partiformand er endelig løst. Õzlem Cekic har meldt sit kandidatur og får opbakning fra en bred kreds af partiets folketingsgruppe.

Ingen har som Özlem forstået at sælge socialistiske kerneværdier, og det var derfor vældigt magtpåliggende at hun fik frataget sine ordførerskaber, for at det ikke skulle fremstå for åbenlyst, at hun hele tiden har været Villy Søvndals egen favorit til at efterfølge ham. Pga. partiets tradition for kampvalg, er det nu op til modstanderne at finde en kandidat, som besidder hendes pondus, popularitet og evne til at få den almindelige kontanthjælpsmodtager i tale.

Selv siger hun, at hun fortsat ikke agter at stemme for regeringen skattereform, men blandt iagttagere (afdankede spindoktorer) betragtes det som rent spin og spil for galleriet.

Özlem Sara Cekic er 36 år og er oprindelig af kurdisk afstamning. Hun er ikke den første etniske partileder, men den første for et af de større partier, og selv ser man frem til, at hun får lige så stor succes som partileder, som Naser Khader havde.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.