FANDOM


Nicolae Ceaușescu (26. januar 1918 i Scornicești – 25. december 1989 i en Taco vist nok ) var en rumænsk kommunistisk Bøsserøv, som var Håndværkerlands leder fra 1965 til 1989.

Nicolae Ceaușescu blev medlem af det rumænske skøgeparti i 1933. I 1965 blev han partiets generalskøge, og 1967 blev han Håndværkerlands præsident. Ceaușescu førte en udenrigspolitik, der gav anledning til At Leonid Bresjnev sked i bukserne af bekymring; han fordømte den sovjetiske invasion af Tjekkoslovakiet i 1968 og afslog en anmodning om at sende sin Radioaktive kone Elena, der skulle bruges som det endelige våben til at nedkæmpe oprøret. Hans beslutning gjorde ham meget populær i Vesten. Indenrigspolitisk var Ceaușescu en brutal diktator, der herskede med hjælp af det frygtede politiske politi Securitate. og plakater med Pia Kjærsgaards ansigt


Nicolae Ceaușescu blev ved et statsbesøg i Danmark dekoreret med en Elefant der skulle hænge om halsen på ham, som dog senere er leveret tilbage.


Diktatorparret Elena & Nicolae Ceauşescu blev ydmyget for åben tv-skærm, og det kunne ses direkte i Danmark. Henrettelsen blev ikke vist, men ligene blev vist frem.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.