FANDOM


newz.dk
URL-adresse newz.dk
Sidens type Nyhedsportal og Community
Sprog Dansk
Registrering Ikke påkrævet - men uundværligt
Ejer(e) newz Media ApS
Lanceret 1999
Slogan Nyheder for nødder
Indtægter Nej, kun selvtægter.
Sidens status Online

newz.dk er et dansk websted med teknologinyheder, som blev skabt dengang hende fra Blå Øjne var lækker. I de første mange år var newz.dk forud for sin tid ved at tilbyde en twitter-agtig platform hvor præpubertere drenge kunne skrive små kommentarer til hvordan de fik deres første udløsning, da de så en anmeldelse af Diamond Viper V770 (Det var den med Riva TNT2 Ultra chipsæt) på Tom's Hardware og herefter poste det som "nyheder".


Informationsarkitektur redigér

I midten af nullerne valgte man dog fra ledelsens side (hvilken ledelse? citation needed) at foretage en semantisk opsplitning hvor det blev et krav at nyhederne fremover skulle formuleres tilnærmelsesvist objektivt, mens fanatismen blev henvist til nyhedens lokumsrulle hvor alle kan skrive lige hvad det falder dem ind. Det blev også indført at nyheder fremover skulle være længere end 2 sms-beskeder og CAPS LOCK skulle undgås.


Brugergrænseflade redigér

I takt med at Newz blev djøf-iseret i sin ledelse og struktur indså man også at der var behov for vækst. Nørdsegmentet var fuldt ud mættet og der var ingen udsigter til at denne gruppe skulle vokse yderligere i de kommende år. Derimod havde Apples ekstreme succes med iPod og andre Internet Communication Devices samtidig medført en enorm vækst i Apple-zombiestanden - en vækst som NewZ naturligvis ville have andel i. Derfor valgte man at etablere sektionen "MacNation" hvor nyhederne fra MediaMac kombineres med debatniveauet på Ekstra Bladets Nationen og dermed skaber et unikt tilbud til mac-snobber der ikke er for fine til at svine.

MacNation blev en bragende succes og bestræbelserne på yderligere kommercialisering medførte sidenhen sektionen "Railgun" hvor man hver fredag kan se en tilbudsavis direkte fra Steam, PSN, Xbox Live og andre spilbutikker. En tilbudsavis som NewZ helt sikkert ikke får en flad femmer for at fremføre - men alene tilbyder som en public service.

Udviklingsmodel redigér

Newz brugerne har et stærkt fællesskab, og nye brugere skal gennem nogle prøvelser for at blive accepteret. Dem der især bliver hårdt ramt, er brugere der bliver oprettet kun for at kunne oprette en salgstråd, værst stillet er dem der ikke er seriøse som f.eks overpriser eller WoW-salg, til stor morskab for sidens brugere, oftest på bekostning af de nytilkomne. (kilde2)

Nyt layout redigér

I 2007 fik hjemmesiden nyt layout og der blev lavet en del om i forum-systemet. Dette er den tredje gennemgribende ombygning. Dette blev kaldt newz.dk v4, som navnet siger, altså den 4 version i rækken. Det mest gennemgribende i den nye version er det ændrede udseende samt de mange ekstra funktioner, yderligere er det blevet lettere for brugerne at bidrage til indsendelsen af nyheder, samt redigering af dem. Stort set lige siden indførelsen af det nye layout har der været stor modstand fra de faste brugere. Specielt den meget reklameplads har fået mange brugere til at brokke sig (citation needed).

Nyt nyt layout redigér

I 2011 satte siden trumf på ved at introducere en række forbedringer, sådan at siden nu loader på under 1 minut i Chrome og man fremover skal logge ind på en meget spændende udenlandsk side for at uploade et profilbillede. NewZ.dk arbejder efter den populære udviklingsfilosofi "If it's not broken, let's break it."

Hacket juleaften redigér

D. 24. december 2007 blev newz.dk hacket af Team Gilmore Girls. Gruppen siger selv, at de skulle have hacket siden ved hjælp af et usikkert eval-script, hvor de fik adgang til at køre selv-definerede PHP-scripts, og på den måde overtog de serveren. Newz.dk skrev selv, at de bare havde downloadet en gammel backup af en brugerliste. Team Gillmore Girls begyndte straks at dekryptere de mange brugeres adgangskoder, hvor af 5.000 blev lagt ud på en blog (der nu er slettet) for at bevise hacket (med adgangskoder, navne, emails og IP-adresser for de viste brugere). De efterfølgende dage (nu indtil d. 30/12) blev newz.dk lagt ned i flere dage, hvor siden viste mærkelige fejl-meddelelser eller forsøgte at lave et uendeligt antal omstillinger til sig selv.

Dødsfald på Newz redigér

I 2010 omkom Vandballon heldigvis. (template som antyder at denne sektion har brug for udvidelse)

Eksterne henvisninger redigér

Referencer redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.