FANDOM


Bouncywikilogo
For dem uden humor, har de engelsktalende "eksperter" hos Wikipedia en dum og kedelig artikel om Neon Genesis Evangelion.

Neon Genesis Evangelion er en yderst prætentiøs animeserie der lystigt blander sæbeopera, store robotter og Sigmund Freud i en stor pærevælling (ikke så spændende som det lyder). Serien handler om en fusteret og deprimeret 14 årig drengs forsøg på at få noget på den dumme, samtidig med at han kæmper for menneskehedens overlevelse i en gigantisk freudiansk reference robot imod væsner kaldet "Engle" (sandsynligvis en spydig kommentar til evolution vs. kreationisme debatten).

Handling redigér

Serien starter med at vores helt, Shinji Ikari, bliver løkket til byen, Tokyo 3, med løfter om gratis saft og småkager af hans far. Nu forholder det sig sådan, at hans far, Gendo Ikari, er noget af en spasmager, ovenikøbet en rimlig ondsindet en af slagsen, så han sætter istedet Shinji til at sig iføre et spandex og styre en robot der skal redde Japan og resten af verden fra en række Godzilla-ripoffs ved navn "Englene".

Gendo, som den ondsindede spasmager han nu engang er, vælger at prøve at få noget sjov ud af sin søns seksuelle frustrationer og håner ham ved at lade ham flytte ind hos en storbrystet, nymfomanisk alkoholiker og ansætter en sadistisk narrefisse af en tysker og en blåhåret klon af hans døde mor som hans kollegaer.

Alle efterfølgende afsnit handler om Shinji der klager over verdens uretfærdigheder, Shinji der klager over verdens uretfærdigheder efter at en pige har lagt an på ham, Shinji der klager over verdens uretfærdigheder efter at have vundet en brutal kamp, Shinji der klager over verdens uretfærdigheder under en lommefilosofisk debat med hans underbevidsthed, Shinji der klager over verdens uretfærdigheder til hans døde mors genfærd der hjemsøger hans kæmperobot. Efter ca. 16 episoder med dette er har tyskeren fået voldtaget sin hjerne (spørg ikke hvordan), alkoholikeren en depression og klonen er død og genopstået i mellemtiden.

Efter dette er Shinji om muligt endnu mere fusteret og deprimeret end før, indtil han møder Kaworu. Kaworu elsker klassik musik, smiler hele tiden og tager lange bade sammen med andre mænd, hvilket ikke gør det svært for den ellers socialt indelukkede Shinji at tænke sig frem til hans seksuelle præferencer. Shinji kan dog lide Kaworu og et forhold der ikke er helt platonisk opstår imellem dem. Men lige som Shinji til at sprænge ud af skabet, finder han ud af at Kaworu er en engel og han må derfor slå sin homoseksuelle ligeved-og-næsten elsker ihjel på den allerblodigste vis.

Efter at have dræbt Kaworu bliver Shinji deprimeret igen og spiser derfor en masse svampe. De efterfølgende episoder giver derfor meget mindre mening (tro det eller lad vær') end resten af serien. Alt afhængig af hvilken slutning du ser, ender det hele med at Shinji dør af en overdosis eller vågner op på en strand sammen med tyskeren efter have forudsaget civilisationens undergang ved at på en eller anden måde at have forvandlet hele menneskeheden til hønsekødssuppe.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.