FANDOM


NemID

"Ja hallo... jeg tror jeg har fundet nøglekortet du snakkede om! hvordan kommer jeg så ind i min bank?"

Samfundets skarpeste hjerner har nu sikret vores mest dyrebare internet service, nemlig vores borgerservice og bank oplysninger. Hvem ved ikke hvilke horder af Al-Qaeda-hackere, som hver dag hacker løs på borger.dk for at komme ind og fjerne vores kørselsfradrag, eller sætte SU tilbagebetalingstiden ned, bare for at knække den sidste rest af håb i de vestlige lande. Men de kan godt pakke sammen her, Danmark har Nem ID.


Sikkerhed for manglende brug redigér

Nem ID er et sikkerhedssystem, som sikrer du aldrig får brugt din bank eller borgerservice oplysninger. Fordi:

  1. Du har en portal til den fjerne del af universet på dit skrivebord, som har det med at opsluge nøglekort. Og frembringe ubetalte regninger.
  2. Du har ikke nerverne til det længere. Da du glemte af logge af NemID fra en ikke-standardiseret webbrowser. Hvilket kostede dig 3 måneders intensiv terapi hos anonyme sexafhængige, da din ægtefælle fik set alle dine kontooverførsler til en candybaby-webcam.dk
  3. Du ved at det alligevel er at spørgsmål om tid, før det lykkes Java at lave en opdatering som crasher hele systemet.


Men den positive side er, at det ikke kun er dig, som er helt færdig med at rode i dine private oplysninger. Hackerne er også færdige!


Derfor har hackere ikke en chance længere. redigér

Kode 1 nu med ekstra indtastning.

For det første så kræves det nu at man både indtaster brugernavn OG adgangskode. Allerede her er der en væsentlig opgradering fra digital signatur. Vi skal nu selv skrive to oplysninger ind. Vi har nu gjort det mindst dobbelt så besværligt for hackerne, men vent der er mere.


Kode 2 Nøglekortet.

Nøglekortet er et hemmeligt stykke papir, med hemmelige koder, som man streger ud efter brug. Adgangskontrollen giver dig en talkode som du også skal finde på nøglekortet. Og overraskelsen er lige stor hver gang når man opdager, at der er et match mellem papiret i hånden og talkoden på skærmen. Det er jo helt utroligt hvad man egentlig kan med den moderne teknologi nu til dags.


Så kommer den rigtige snedige del. Der er en 6 cifret tal ved siden af talkoden, som man så skal taste ind og vupti der er hul igennem[1]. Den fidus knækker hackerne aldrig! Hemmelige papirer OG hemmelige koder, det er umuligt at knække. Verden er tryg atter engang!


Vi har sejret over hackerne! I kan ikke længere få adgang til vores bank… i må tilbage ned i brugsen med en knallerthjelm på hovedet, og se hvad i kan skrabe sammen af mønter og buskort... LOSERS...Vi har nemlig sikret vores bank...helt umuligt...medmindre selvfølgelig i laver indbrud i vores hus eller tæsker os til at udlevere nøglekortet….. Æhem.


Nem ID version2 redigér

Eftersigende skulle myndighederne havde en næste generation Nem ID klar. Hvor sikkerheden er sat helt i tops:

1. Samme procedurer som Nem ID ver 1.0

2. I første nye procedure skal du svare på et spørgsmål fra Trivial pursuit, men naturligvis kun indenfor de områder du er stærk i.

3. I anden nye procedure modtager du et nøglekort, som giver dig en dato, hvilken dag du skal tage en bus[2], hvis nummer du vil modtage på et andet nøglekort. Hvor gadenavnet på det tredje busstoppested på køreruten skal du tælle antallet af bogstaver. Det tal skal du gange med det sidste 4 cifre i dit CPR nummer og det er koden.

4. I en helt ny procedure er det muligt at blive tjekket for sygdomme og udslet, som fx. skedesvamp, AIDS, hæmorider eller måske en ekstra brystvorte. Efter man er blevet godkendt af en læge (for at sortere udlændinge og andet godtfolk fra) er det muligt at komme videre til en supercomputer der tjekker hele kroppen nøjagtigt. Denne proces tager 3 sekunder til 4 år.

Noterredigér

  1. Som Sømanden sagde til jomfruen
  2. Busserne kører forskellige ruter alt afhængigt tidspunktet. Den korte eller forlængede rute.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.