FANDOM


"Hvem fanden har neglet min artikel?"

~ Denne artikels rigtige forfatter
Billede0348

Her ser vi en hård negl.

Negle er døde hudceller, der på mystisk vis prøver at danne deres eget liv ved at hoppe ud af fingerspidserne på mennesker og guldfisk i form af hårdt materiale, der dog er nemt at knække med lidt vold eller en dårlig neglefil - gerne fra Søstrene Grene, hvor alt laves tandstumper og frugtskræller.

Negle var i tidernes morgen et symbol på manddom og styrke. Dette levn fra fortiden ses endnu den dag i dag; bl.a. på diverse formningslærere og chokoladekager - i denne kategori er Harry Potter også at nævne (Der findes utallige diskussioner om, hvorvidt Harry Potter er en chokoladekage eller chocolate pie).

Begrebet "lange, røde negle" var i det gamle Kina egentlig en talemåde for, at en dreng var begyndt at masturbere. Sidenhen er betydningen af denne sætning gået i glemmebogen, og man kommer utvivlsomt til at tænke på langbenede superstjerner som Brad Pitt, når man omtaler fænomenet den dag i dag. Betegnelsen var også flittigt brugt, når man omtalte piger, der masturberede under menstruationsperioden. Der gik hurtigt mode i de rødmalede negle.

Af kendte personer med røde negle kan her nævnes:


Se også mange smukke negle her: NEGLEHIMLEN[1]

Tånegle - en verdensberømt delikatesse redigér

En kategori for sig er tånegle. Tånegle er i forhold til fingernegle spiselige, og biver derfor anset som delikatesser mange steder i verden. Som et eksempel er det bl.a. i Blekinge utroligt populært at servere stuvede tånegle i flødesovs til især konfirmationer og rollespilssammenkomster.

Der findes utallige måder at tilberede de lækre negle på. Man kan blandt andet friturestege dem (sælges bla på McDonald's i forklædning som McNuggets) eller rulle dem ind i tang og sælge dem som sushi.

Men den mest kendte og populære må være det pulver, der bliver brugt til spejderhagl (det har dog i mange år rygtedes, at pulveret var lavet af salmiak, men det er endnu ikke bevist). Tåneglene kvases til fint pulver ved stuetemperatur, hvorefter det strøes ud over de små bolsjer - et voilá! Super lækker spise!

Opskrift redigér

Denne opskrift er sponsoreret af Jaka - Jakabov, den gode originale smag


Først er det vigtigt at sikre sig, at alle neglestumperne stammer fra tæer, da det ellers kan give en voldsom bismag af motorolie og sukkerkrymmel (klove kan dog også udgøre det som alternativ). Eftersom verdenssituationen er meget blandet, er det ikke alle, der har råd til delikatesserne. Vi vil derfor anbefale, at man gror sine egne tånegle i stedet for at købe dem i stormagasiner, hvor der ofte er overpris. (Der findes også den studerendes udgave af retten - tånegle og pasta).


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.