FANDOM


Den 'negative kartoffel' er en knold fra familien i negative knolde.

Du kan nemt se forskel på en negativ kartoffel og en regelmæssige kartoffel (alias positive kartoffel): Når du har en negativ kartoffel, har du ikke ingen kartoffel, du har minus en kartoffel for at være præcis.

Den negative kartoffel kaldes også anti-kartoffel, af kartoffelister.

Opdagelse redigér

Den negative kartoffel blev opdaget af den berømte matematiker John Machin (og ja, du kan tjekke, han eksisterer). Legenden siger, at fru Machin bad hendes mand om at hente ti kartofler fra deres køkkenskab. Machin var ikke særlig god til at tælle, på trods af sit job, så han tog en for meget. Med elleve kartofler gik han tilbage til skabet og bemærkede at den nu indeholdt minus en kartoffel. Jeg ved ikke, hvorfor de havde kartofler i deres skab, men det vil jeg ikke blande mig i.

Han havde netop opdaget den negative kartoffel. I hans skab.

Hvordan får man fat på en negativ kartoffel? redigér

Tag to gryder, den ene med to kartofler og den anden med nul kartofler. Fjern tre kartofler fra gryden med to kartofler og læg alle tre i gryden med nul kartofler. Nu har du en gryde med tre kartofler og en anden med minus en kartoffel (en negativ kartoffel). Summen er stadig lig med to kartofler, så der er ikke forsvundet nogen.

Hvis du ikke har forstået det, så læs dette kapitel en gang til.

Nærende fakta redigér

At Spise en negativ kartoffel svarer til at kaste en (positiv) kartoffel op, uden det ulækre. Den negative kartoffel anbefales som måltid til Vægtvogtere, men undgå misbrug, især hvis du lider af anoreksi. Hvis du spiser alt for mange negative kartofler kan det resultere i sukkermangel. Og du vil stadig være sulten bagefter.

Bemærk, at den negative kartoffel er et af de mest værdsatte fødevarer i Negative Tyskland[1]. franskmænd kalder ofte de negative tyskere for "negative kartoffelædere".

Den negative kartoffel er også berømt i de spejlede univers, hvor det hedder "kekative nartoffel".

Opskrifter redigér

Appelsinsaft redigér

For at fremstille en liter appelsinsaft af negative kartofler, skal du bruge:

  • Tre negative kartofler
  • Tre positive kartofler
  • En liter appelsinjuice
  1. Kom appelsinjuicen i en gryde.
  2. Tilføj de tre negative kartofler (skrællede).
  3. Vent 2 timer.
  4. Derefter tilsættes de tre positive kartofler.

Du får en liter af appelsinjuice.

Negative pommes frites redigér

Den negative pommes frites er en gulerodstang, der ikke må forveksles med en negativ gulerodstang, som igen er en kartoffel.

Positive kartoffel redigér

Du kan undre dig over, hvorfor der er et kapitel om positiv kartofler i denne artikel. Det er faktisk meget simpelt. Du kan nemt få positive kartofler fra negative kartofler, men du har brug for en lommeregner.

Lad os sige, du har seks negative kartofler og at det i stedet, ville du foretrække at have nogle positive kartofler. Bare smid tre negative kartofler i en gryde, tre i en anden gryde, tag din lommeregner og gang de to gryder med hinanden. Du får nu ni positive kartofler (til gengæld mister du en gryde, da: 1 gryde * 1 gryde = 1 gryderet, så brug nogle gamle gryder).

Denne teknik blev opfundet af Jesus en dag, hvor han ikke havde nok mad til alle hans apostle. Han var meget fattig, og havde kun syv negative brød. Smart som han var (så smart, at nogle siger at Gud kaldte ham sin søn med en vis stolthed), tog han sin regnemaskine, gangede tre negative brød med fire negative brød og ender med tolv positive brød. Med det resultat at de tolv apostle alle havde noget at spise. Jesus måtte dog gå sulten i seng.

En anden metode til at opnå positive kartofler på består i at beregne kvadratet af negative kartofler (dvs. formere de negative kartoffel med sig selv). Dette synes langt mere effektivt, fordi du kan få en positiv kartoffel med kun én negativ kartoffel. Men i virkeligheden er denne metode svær at mestre. Begyndere begår ofte den fejl at beregne kvadratroden stedet for kvadratet af den negative kartoffel. Og selvfølgelig er kvadratroden af en negativt kartoffel en imaginær kartoffel, der er fuldstændig meningsløs. Prøv at skrive "kvadratroden af ni negative kartofler" på din lommeregner, og du vil se det vil angive fejl 'som et resultat. Og så smager de forfærdeligt.

På dette stadium, kan du spekulerer på, om det er muligt at udtrække kvadratroden af en positiv kartoffel. Svaret er ja, selvfølgelig. Hvis du har ni positive kartofler, kan du udtrække rødder af disse rodknolde, selv om de virkelig ikke er velsmagende. Normalt foretrækker jeg at udvinde roden af otte positive kartofler.

Du får to positive kartofler og otte pommes frites (pommes frites er decimaler af kartoffel). Denne teknik bruges af pommes frites industrien til masseproduktion.

Note redigér

  1. Det negative Tyskland er, hvad du opnår, når du lægger Tyskland i en gryde og derefter fjerner to Tysklandere
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.