FANDOM


m
(pix - --~~~~)
Linje 1: Linje 1:
En '''nationalbank''' er et forældet [[koncept]], der bygger på [[idé]]en om, at [[hvis]] [[man]] [[st]][[ab]][[le]]r alle sine tilgodehavender og [[ej]][[en]][[de]][[le]] sammen på ét [[sted]] og kalder det for sit [[skat]]kammer, så har man foranstaltet sin helt egen "[[nat]]ionalbank", og man kan derpå etablere et seddeltrykkeri, baseret på andele af ens samlede [[værdi]]er, fordelt på [[penge]]sedler med en pålydende værdi. Akkurat på samme måde som et [[selskab]] kan udloddes i [[aktie]]r.<br />At [[koncept]]et er forældet [[skyld]]es, at konsensus for længst har forladt enhver [[tanke]] [[om]], at der skal [[v]][[ære]]/[[eks]]istere en [[grund]]l[[æg]]gende substans bag de udstedte [[værdi]][[pap]][[ir]]er/[[penge]]sed[[le]]r.
+
[[Fil:Guldansk.jpg|thumb|781px|right|'''Den danske nationalbank''' har angiveligt 32 [[ton]] [[guld]] liggende i Fort Knox og i Bank of England, men ingen har set det siden [[2. verdenskrig]]. Med de [[gæld]]ende [[da]]gsp[[ris]]er skulle guldet være 17-18 milliarder kroner værd, hvilket nogenlunde svarer til prisen på et par jagerfly og lidt [[under]]slæb [[ho]]s [[Skat]]tevæsenet]]En '''nationalbank''' er et forældet [[koncept]], der bygger på [[idé]]en om, at [[hvis]] [[man]] [[st]][[ab]][[le]]r alle sine tilgodehavender og [[ej]][[en]][[de]][[le]] sammen på ét [[sted]] og kalder det for sit [[skat]]kammer, så har man foranstaltet sin helt egen "[[nat]]ionalbank", og man kan derpå etablere et seddeltrykkeri, baseret på andele af ens samlede [[værdi]]er, fordelt på [[penge]]sedler med en pålydende værdi. Akkurat på samme måde som et [[selskab]] kan udloddes i [[aktie]]r.<br />At [[koncept]]et er forældet [[skyld]]es, at konsensus for længst har forladt enhver [[tanke]] [[om]], at der skal [[v]][[ære]]/[[eks]]istere en [[grund]]l[[æg]]gende substans bag de udstedte [[værdi]][[pap]][[ir]]er/[[penge]]sed[[le]]r.
 
==Beslægtede emner==
 
==Beslægtede emner==
 
*[[Aktie]]r
 
*[[Aktie]]r

Versionen fra feb 8. 2018, 12:37

Guldansk

Den danske nationalbank har angiveligt 32 ton guld liggende i Fort Knox og i Bank of England, men ingen har set det siden 2. verdenskrig. Med de gældende dagspriser skulle guldet være 17-18 milliarder kroner værd, hvilket nogenlunde svarer til prisen på et par jagerfly og lidt underslæb hos Skattevæsenet

En nationalbank er et forældet koncept, der bygger på idéen om, at hvis man stabler alle sine tilgodehavender og ejendele sammen på ét sted og kalder det for sit skatkammer, så har man foranstaltet sin helt egen "nationalbank", og man kan derpå etablere et seddeltrykkeri, baseret på andele af ens samlede værdier, fordelt på pengesedler med en pålydende værdi. Akkurat på samme måde som et selskab kan udloddes i aktier.
At konceptet er forældet skyldes, at konsensus for længst har forladt enhver tanke om, at der skal være/eksistere en grundlæggende substans bag de udstedte værdipapirer/pengesedler.

Beslægtede emner

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.