FANDOM


Stop hand Spademanns informerer:
Denne artikel handler om næste års udgave af "Nøddebo Præstegård", som den vil tage sig ud efter at Ligebehandlingsnævnet har rettet i manuskripterne.
Noddebo2

Her ses fra venstre mod højre, og derefter dem i bunden: Pige, Thummelumsens Hane, Nikolaj, Pige, Klam Stodder, Præsten fra Vejlby og Sonja Oppenhagen.

"Den har jeg heller ikke læst."

~ Amalie fra Paradise om den bog du netop viste hende.


Nøddebo Præstegård er en film, en bog og et teaterstykke, bygget over et skuespil der er skrevet over en roman, der oprindeligt blev udsendt under en anden titel, end den værket faktisk havde. Den oprindelige forfatter havde en doktorgrad i teologi, og ville derfor være digter. Forvirret?

Handlingredigér

Den indviklede, og meget julede handling, kredser omkring tre studerende[1], der hver især gør deres bedste for at forvirre alle andre, foruden hinanden, hvilket er ret let når de deler et værelse på kun 5 kvadratmeter, som det tager sig ud på Regensen:

Niki[2]

Hovedpersonen - er en androgyn transperson hvis' biologiske køn aldrig afsløres. Niki "studerer" til SOSU-assistent[3], hvorfor Regensens bestyrelse naturligvis er tvunget til at tage alle faggrupper ind. Hen er den kække og livlige person, der bliver håbløst forelsket i begge præstens børn, hhv. en pige og en dreng[4]. Niki sælger sine søskendes bøger, og det meste af deres tøj, for 3 togbilletter, en flaske brændevin og en kalorielet fairtrade-lagkage. Indtil denne udgave af stykket, var Niki/Nikolaj primus motor for at komme til Nøddebo, men det er afviklet da ingen får bedre idéer end andre.

Christine

Førhen Christoffer og "Gamle". Christine er den ældste søskende, og bærer kælenavnet 2. Ungdom, da der ikke længere må aldersdiskrimineres med navnet Gamle. Christine har 3 Ph.D'er, og er ved stykkets begyndelse i færd med at kunne fjerne kræft med en vaccination til 34 øre. Christine er hemmeligt forelsket i den ene af præstens unger, men vi får aldrig at vide hvem[5].

Frederik

Har beholdt sit traditionelle køn og navn ad hensyn til mangfoldigheden, men har nu kun 4 replikker, der alle ender med "Jeg går til købmanden efter gløgg." Frederik er i øvrigt et adopteret "bonus-barn", avlet i kærlighed på et toilet på Costa del Sol. Frederik tilhører imponerende 3 forskellige ikke-hvide racer, der naturligvis ikke kan ses forskel på, da racer ikke findes længere[6]. Frederiks uddannelse er udeladt, men han kan et leksikon udenad, da netop hans ikke-eksisterende sær-race er genier, på en ikke-fordumsfuld måde.


De tre søskende kommer til Nøddebo Præstegård, hvor præsten Pastor Blicher med stolthed vier homoseksuelle, herunder flere på 16 år, da man ikke er mindre ansvarsbevidst bare fordi man går i folkeskole. Pastor Blicher er skilt 7 gange, og lever nu papirløst med sin marokkanske kæreste som har betalt nogle kriminelle for at smugle sig til Danmark, men som ikke kan udvises da vedkommende så afgjort er flygtning, uanset FN-status. Oppe på kirkeloftet bor der en flok nisser, af alle regnbuens farver og seksualiteter - en enkelt er endda dværg, sidder i rullestol og lider af fibromyalgi, men hjælpes ikke[7] af en anden nisse, der er enlig mor med 14 forskellige misbrugsproblemer der dog ikke påvirker barnet i negativ retning. Niki, Christine og Frederik oplever en Højtid[8] præget af glæde, romantik, gløgg og sange uden religiøst indhold.

Pebernødderredigér

  1. Ordene Student/Studine indgår naturligvis ikke.
  2. Førhen Nikolaj.
  3. Ingen uddannelser er mere værd end andre.
  4. Ligefør stod der en dreng og en pige, men drengen måtte ikke nævnes først, selvom rollen oprindeligt var endnu en pige.
  5. Seksuelle minoriteter skal ikke føle sig krænket, hvis det viser sig at være drengen.
  6. For at ingen skal tro at ikke-hvide bliver sendt til købmanden, deler han ikke med andre, men tilbyder det naturligvis. Han har altid lidt mere gløgg end han kan drikke, da han er gavmild.
  7. Alle handikcappede kan det samme som alle andre.
  8. Ordet Jul kan jo støde.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.