Spademanns Leksikon
Jeg er en lorte-unge
- Hvad? Handler denne artikel ikke om mig? Selveste Mohamed Ali? Hvor er det fuckin' nedern! Ey, hold mig, ellers så tæver jeg ham som har stjålet mit navn!

Muhammad Ali blev aldrig glad, når folk begyndte at slå på ham.
Læg forresten lige mærke til frækkerten mellem Ali's ben.

"Håndboldens svar på Pelé!"

~ Claus Borre om Muhammad Ali

"Han har en dejlig kone!"

~ Kurt Thyboe om Muhammad Ali

"Hans postkasse bliver sprunget til nytår!"

~ Muhammad Ali om Kurt Thyboe


Muhammad Ali (født i et sort redskabskur i Kentucky, 1942) er en tidligere professionel amerikansk bokser som gik til boksning. Han udmærkede sig ved at blive verdensmester i sværvægt op til flere gange. Han forsvarede foreksempel sin sværvægtstitel med arme og ben 19 gange, førend den blev stjålet af en 68-årig bagersvend fra Slagelse ved et tilfælde.


Civilt navn[]

Muhammad hed egentlig Cassius. Ved olympiaden i Rom (1960) lykkedes det ham at tæve alle de andre blegansigter boksere så eftertrykkeligt, at han kom hjem med en medalje af det pureste guld.
For at fejre sin nyligt erhvervede klump metal med snor i, gik han på en hvid bar i Ohio, hvor han hurtigt faldt i snak med nogen af de lokale. Efter munden havde talt, begyndte næverne at tale. Da de havde talt lidt, gik Cassius ud til floden for at tænke lidt over livet. Besynderligt nok besluttede han sig for at kyle sin medalje i floden, og floden kvitterede ved at give ham en sund skepsis mod det det racedelte samfund i USA.

Ikke så frygtelig meget senere tævede Cassius en fyr ved navn "Sonny", og da han lå der og så sølle ud, besluttede Cassius sig for at hans liv for altid skulle forandres.

Nu gik den ellers så intelligente unge mand til numerolog for at få et navn, der kunne gøre ham bedre til at bokse. Numerologen var i syv sind, men i bund og grund en uforbederlig spøgefugl, så han foreslog at manden - Cassius Clay - skulle skifte navn til Muhammad Ali.
Da den nu nuværende Muhammed Ali fik dette forelagt, accepterede han det blankt, hvorefter numerologen (der så sin joke nå potentielle verdenshøjder) drejede den en ekstra gang og sagde at han også skulle blive muslim. Den gik også rent hjem, så næste skridt var at se om Muhammad Ali ville hoppe på den med en kønsskifteoperation, men hertil udbrød den højtrangerende bokser at så kunne han jo ikke bokse i verdensklasse mere.

Han smurte derefter en håndmad i fjæset på numerologen, så vedkommende røg 14 dage ind i næste måned. Men navnet beholdte han. For det rimede på salig. Hvilket han nemlig anså sig selv for at være.

30px-Cquote1 svg.png Jeg er en sommerfugl! 30px-Cquote2 svg.png
Muhammad om sit liv i bokseringen.
30px-Cquote1 svg.png Så dans.. DANS FOR SATAN! 30px-Cquote2 svg.png
Bertel Haarder til Muhammad Ali.


Race og fordomme[]

Generelt brød Muhammad sig ikke så meget om negere. Uafladeligt startede han i 1960'erne med at tæve dem, og rejste endda rundt i verden, for at banke løs på dem, blot for at blive tørret noget så eftertrykkeligt af en af dem ved navn "Don King"[1], og så måtte han jo finde nogle flere at tæve.

Muhammad har altid været en anelse kontroversiel. Ved en kamp mod en fyr som hed "Joe" og var fra South Carolina, kaldte han ham for "Kokosnød" - for ligesom at illustrere at han var mørk udenpå og sædfarvet hvid indeni.


Se også[]

Noter[]

  1. Der oven i købet havde det grimmeste hår!
  2. Men hey, tør du sige ham imod?