Gustav Gase var ikke en glad gås, da den uheldigvis blev forvekslet med en and

Mortens aften eller Mortensaften eller Mordenesaften, er en aften som hedder Morten. Den er særligt kendt for - af uvisse årsager - at indeholde en masse ænder som skal spises med brun sovs og kartofler. Ifølge PET, er det iøvrigt vigtigt, at tilberede andemåltidet uden brug af halalslagtning. Det har utroligt nok, noget med konjunkturprisen på bacon og Christian Borups sexliv at gøre.


Legenden siger...[redigér | redigér wikikode]

Engang valgte man at sammenlægge Andeby kommune med Høje Taastrup, da Andeby kommune ikke er specielt veludviklet, eller for den sags skyld særlig begavet. Man gjorde det i håb om større forbedringer, dog er intet hændt endnu - og vil forhåbentlig heller aldrig ske. Efter sammenlægningen så blev ænderne sure og prøvede et attentat mod en fyr ved navn Morten. Faktisk var det Mortens idé til at starte med, han var nemlig utilfreds med den store efterspørgsel på æg. Desværre for Morten vidste han ikke, at ænder ikke lagde æg.

Men Morten var som sagt utilfreds, og havde derfor råbt af alle hans daværende venner. Ingen var specielt glade efter den dag. Mortens mor var den værste, hun lavede en hær af transvestitter, som skulle konvertere Morten til den anden side. Morten kunne efterhånden som det skete henad vejen ikke klare presset mere, så Morten valgte at gemme sig ved Andeby kommunes ostecontainer. Men containeren var fyldt med ænder istedet for oste, så ændernes numser blev presset sammen, og det kunne de aldeles ikke klare, så de råbte op, og så kom hæren af transvestitter og lavede en kønsskifte operation på Morten. Det er det vi idag allesammen kender som Mortens aften.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.