FANDOM


Morgennisser

Morgennisserne lytter andægtigt til Flemming Jensen, der læser op af en strikkeopskrift på et stribet halstørklæde. Ja, det er efterhånden mange kilo siden.

Morgennisserne var et radioprogram der blev sendt hver december fra 1974Danmarks Radios program 3 tidligt om morgenen. Programmet blev lukket i 1995, da DR's ledelse opdagede hvor populært det var.

"Licens er noget vi giver til hinanden!"

~ Overbetalt charmetrold, der lyver så det vasker sig


De indsamlede penge gik til et godt formål.

Det gode formålredigér

Det er vigtigt at huske på, at prisen for et fjernsyn i de år lå på 3-6 månedslønninger samt tre aftener i stramme læderbukser i Istedgade. En radio var langt billigere, her skulle man blot donere sin venstre nyre til en fordrukken oliesheik, så kunne man lytte lige så tosset til Dansktoppen som man ville, indtil radiorådet lukkede lortet, da de ikke ønskede at lefle for den smagløse danske befolkning med deres dannebrogsflag, håndbajere og kolonihavehuse.

Morgennisserne samlede penge ind til Dansk Radio Hjælpefond, der på den måde fik råd til at uddele sort/hvid fjernsyn og monoradioer[1] til gamle idioter og andre mindrebemidlede, ikke mindst vor gamle far, der dog ikke stillede sig tilfreds med et gratis s/h fjernsyn og i stedet valgte at at købe et farve-tv på afbetaling hos Fona, som så stort på at han var registreret i RKI, da de alligevel havde en fortjeneste på 200% samt en rentesats på 55%. Så alle udgifter var tjent hjem efter de tre første afdrag, hvilket var meget godt, for det var også de eneste de fik.

Frimrk

I 1977 kom Erna Jensen i Sølvtungegade til at indsende husstandens eneste 200 øres frimærke - porto nok til at sende en elefant med nathue til Ardennerne. Familien Jensen måtte leve af vandgrød resten af december og de første tre uger af januar.

Finansieringenredigér

Pengene kom ind via overfrankering, en mulighed der i dag er afskaffet sammen med det kongelige danske postvæsen og livgardens stripperregiment. Lad os nu bare sige, at portoen på et brev lå på 60 øre, ikke, og fru Jensen så frankerede brevet med et godt gedigent 60 øres frimærke PLUS et 10 øres frimærke ved siden af, ja, så kiggede det kongelige danske postvæsen på kuverten og sagde:

"Hov! Det er et brev til morgennisserne og det er da kodylt overfrankeret med 10 øre!"

~ Et årvågent postbud


Og så udbetalte postvæsnet de 10 øre til radiohjælpefonden, der dermed fik råd til at smide endnu flere penge ud af vinduet til utaknemmelige danskere, der vrængede på næsen af de dersens pisse monoradioer og lortefjernsyn, hvor alle fodboldspillerne var grå, så man ikke anede, om det var danskerne eller svenskerne man heppede på.

Alle de forbandede breveredigér

Når man nu alligevel indsendte et overfrankeret brev til de skide morgennisser, så kunne man lige så godt skrive et par bevingede ord på bagsiden af kuverten. Morgennisserne udvalgte så en sød lille pige fra publikum, som selvmordsbomber frivilligt dykkede ned i bunken af breve[2], der kunne være flere meter høj og udtrak et tilfældigt brev, som så blev belønnet med et billede af Tordenskjold og et rationeringsmærke til et kvart pund smør og brevet blev læst op i radioen:

Til herr Jørn Hjorting
Vil De venligst viderebringe vore varmeste julehilsener
til Deres lyttere med ønsket om et godt og lykkebringende
nytår. Så vil Vi tillade os at holde fri nytårsaften,
Vi trænger grundigt til at strække tæerne og drikke igennem.
Gud bevare Danmark!
Margrethe Rex

Underholdningredigér

Og som om det ikke var nok, at Jørn Hjorting læste højt fra brevbunken og fortalte hvor mange tusinde billioner kroner, der nu var samlet ind til vamle fattigfolk, der ikke vaskede sig under armene, så underholdt Danmarks ypperste entertainere med højtlæsning fra Familie Journalens strikkeopskrifter og lumre julesange om en eller anden vatskægabe, der kyssede mor lige midt i stuen, mens børnene så på.

Vi kan af pladsmæssige grunde ikke nævne alle de solister, der igennem årene har optrådt i Morgennisserne, men hvis vi lige nævner at Eddie Skoller og Linie 3 var med, så tror jeg godt vi kan lade læseren læserne selv vurdere niveauet. Cirkus i verdensklasse!

Det var også i Morgennisserne, at Gasolin' optråde med deres uforglemmelige juleklassiker Campingvognen, der siden har været uopdrivelig på såvel vinyl som kassettebånd.

Ønsker mig en campingvogn

Ønsker mig en campingvogn.wmv

Heldigvis er denne dejlige sang bevaret for eftertidenYoutube, til højre vi ser hvordan.

Genudsendelserredigér

Danmarks Radios serie Gyldne Genhør sender af og til et uddrag fra de gamle morgennisseprogrammer, hvilket desværre har medført, at Postnord har lagt sag an for at få overfrankeringen tilbage, da de generelt har mistet 99% af deres kunder til sms og emails.

Radiohjælpefonden er i øvrigt nedlagt, da enhver idiot i dag ikke alene har råd til et 48 tommers HDX-TV med turboladning, men selv kan få lov at optræde på slap line i Luksusfælden.

En komplet oversigt over samtlige morgennisser igennem hele verdenshistorienredigér

Muligvis var der flere. Det kan vi virkelig ikke huske, vi lyttede kun med i de år, hvor vi var nødt til at stå tidligt op og gå på arbejde. Men med den fede bistandshjælp vi i dag får forærende af det danske velfærdssamfund, så er der jo ingen grund til at gøre sig den ulejlighed, vel. Bemærk i øvrigt at flere af ovenstående links er blå. Who knew...

En enkelt note fra brevbunken og dens lillebrorredigér

  1. Naturligvis skulle de faste udgifter til bestyrelsens Mallorcarejse trækkes fra først. Og firmabilen. Og den fri bolig. Og sekretærbistand. Og mad og drikke og øl og snaps og gratis smøger og hustrubidrag og store kontorer og kolde sjusser og chokolade til børn og børnebørn og høje lønninger og kompensation for den danske beskatning, der er så skrap overfor den øvre mellemklasse.
  2. Når man tænker på, at Morgennisserne varede i 21 år, så er det egentlig forbløffende få små piger, der forsvandt sporløst i brevstakken. Kun 42 i alt.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.