Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Hvis du blev godt liret op af Sally Carr fra Middle Of The Road, er du helt klart inde i en midtvejskrise. Hun blev nemlig født i 1945. Er du sikker på, at du vil se et billede af hendes røv i dag?


I midten af dit liv spørger du nok dig selv:

30px-Cquote1 svg.png Hvad fanden har jeg lavet de seneste 30 år for at fortjene dette lort. Min ungdom er væk og jeg har ikke meget tid tilbage, før regningerne kommer. 30px-Cquote2 svg.png
Dig om midtvejskrise


30px-Cquote1 svg.png Jeg stod op i morges og så mig selv i spejlet, der var kommet flere grå hår og mit humør var dårligt, nå hva', så jeg er ... glad for mig selv som jeg er ... fandme nej, jeg vil være ung igen, slippe for min kone på 180 kilo og vores snotdumme unger, der ikke laver andet end at tigge, plage og stille dumme spørgsmål. Der er sgu' ikke mere hår at rive af. 30px-Cquote2 svg.png
Bjarne på 50år


30px-Cquote1 svg.png Mit hår er begyndt at falde af. Er det normalt? 30px-Cquote2 svg.png
Dorte på 30 år


30px-Cquote1 svg.png Shit, jeg har ikke kikket på mig selv i en halv time 30px-Cquote2 svg.png
Ditte på 23år


Som du kan se af ovenstående er en midtlivskrise ikke sjov. Heldigvis er der ikke mange, der ved præcis hvor længe de lever, og de ved derfor ikke, hvornår de er midt i livet. Nogen når aldrig at få en midtvejskrise og andre tror, at det er når de er 14 år og skyder skylden for de sædvanlige teenageproblemer med bumset hud og tømmermænd fra torsdag til mandag over på deres forældre.

Glem ikke, at i folkeskolen eller på det arbejde, du rent statistisk må have, er midtlivskrise ikke en gyldig fraværsgrund.

Historisk korrekt er midtlivskrise en frygtelig lidelse, der rammer de fleste på det værst tænkelige tidspunkt i deres liv, hvor de stadig er nødt til at arbejde, endnu ikke har betalt huset ud og har sværere ved at få gratis sex.

Det er jo ikke fordi du tror, det er nu og her at du bliver ramt, niksen bixen. Det er når du er sammen med gamle mennesker og dine forældre. Hold lang afstand fra små savlende unger, der hvert minut vræler og gylper på dig. Det ender tit med, at du får grå hår før tid, især hvis du ikke er skaldet! Tag dig i agt for spædbørn, mindre store børn, børn og især dine forældre!


Hvad kan du gøre, hvis du bliver ramt?

Gå ikke i panik! Der er masser af veje ud af krisen. Her er bare nogle enkelte eksempler:


Hvis du stemte ja til at se et midtliv i krise foroven

Det kan godt være at det ikke er så godt, du åbner her!