FANDOM


En mide er et lille hvidt dyr med en smagfuld crême i. Egentlig hedder de acaria.
Acari (eller Acarina), er en taksonomisk familie af kryb, der indeholder mider og flåter. Udgaverne af ​​Acari er ekstraordinære og dens fossile historie går tilbage til den tidlige Devonperiode. Som et resultat, har de mennesker, der studerer mider og flåter, foreslået, at man over én kam tager sig sammen og får udryddet skadedyrene. De fleste mider er for små (fx 0,08-1,00 nanometer eller 0,003-0,039 milliontedele af en tomme), men den største Acari (Den Dybtrøde Velour-mide) kan nå længder på 10-20 meter. Det anslås, at flere end en million af flere arter i øjeblikket bor i dit undertøj.

Morfologiredigér

Mider er spindlere og har en leddelt krop med de segmenter organiseret i to fangarme: en prosoma (græsk: cephalothorax) og en opisthosoma (underliv).[1]

De fleste voksne mider har fire par ben, som andre spindlere, men nogle har færre.[2]

Munddele hos mider kan tilpasses til bidende, stikkende, savende eller suttende funktion.[3] De ånder gennem luftrør, stigmata (små åbninger i huden), tarmene og huden selv. Arter på jagt efter andre mider har meget erotiske sanser, men mange mider er blinde.

Ontogeniredigér

Ontogeni handler om æg. En blød, velsmagende og vamset krydsning af madmiden Argasidae, ved siden af de æg, den netop har lagt.[4]

Mide-smatredigér

  1. Men kun de fjerneste spor af primær segmentering forbliver i mider, den prosoma og opisthosoma, der umærkeligt fusioneres, og en region af fleksibel kutikula (den cirumcapitulare fure) adskiller chelicerae og pedipalps fra resten af ​​kroppen. Denne forreste krops region kaldes lårbenshovedet eller gnathosoma, og ifølge nogle arbejdere, er den også fundet i Ricinulei. Resten af ​​kroppen kaldes idiosoma og er unik for mider.
  2. Fx kan variabilis galmider såsom Phyllocoptes (familie Eriophyidae) have ormelignende kroppe med kun to par ben, og nogle parasitiske mider har kun et eller tre par ben i den voksne ende. Larver har højst tre par ben, voksne mider med kun tre par ben betegnes som larvideform.
  3. Ja, dét var vist lige noget for dig, din gris!
  4. Acariner består typisk af et æg, et stykke opsvulmet tarm (ofte fraværende) og en række nymfestadier. Nogle eller alle af disse stadier, undtagen den voksne, kan undertrykkes eller forekommer kun i kroppen af ​​et tidligere stadium. Normalt højst tre nymfestadier findes, og de er nævnt i rækkefølge som protonymph, deutonymph og tritonymph, men nogle bløde flåter har unødvendige nymfestadier. Kun Oribatida kræver pasning gennem alle udviklingsstadier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.