FANDOM


Metermeter

Her ses et Metermeter - dvs. et måleinstrument, der måler den nøjagtige afstand mellem én meter og en anden meter. På fotografiet herover måler det uhyggeligt præcise måleinstrument nul meter med 69 decimalers nøjagtighed!


"Den er 34 tommer!"

~ Carl-Mar Møller om en vis legemsdel, som han ofte og tit omtaler


"Det er dog fantastisk som man kan huske sin skolelærdom!"

~ Flyttemand Olsen om længden på et spanskrør


"Det er som at være rektor i en hjemme-skole!"

~ Lady Gaga om Guvernør-embedet i AlaskaMeter er det internationalt anerkendte navn for en måleenhed,[1] på ca. 100 centimeters længde. Desværre ved ingen rigtig længere, hvor lang en meter er. Dette dilemma skyldes, at den eneste virkelige angivelse for længden, er en fransk pind, der er blevet væk.

Pindenredigér

Fantomtegning

Fantomtegning af Meterpinden. Tak til drengene hos PET for udlån

Meterpinden, der nu ikke findes længere, bliver af øjenvidner beskrevet som følgende: Det var en pind, og den var præcis én meter lang. Der hersker imidlertid lidt uenighed om præcis hvor lang den var. Nedenstående er de mest kendte længdeangivelsermeterpinden:

Længden på en meterredigér

Enmeter

Avancerede beregninger af en meter og hvordan to meter vil opføre sig i Det ydre Rum, hvis vi vælger at sende dem derud

Eftersom kun dén ene pind[3] udgør præcis én meter, ved ingen nu, hvad længden er, men der er gjort mange useriøse beregninger af én meter. I billedet til højre ses CIA's input til debatten: en Gummiring til kvælning af politiske modstandere[4], som kan strækkes til at nå hele vejen rundt om Jorden, men tilføjer man, hvad CIA opfatter som én meter, bliver gummiringen pludselig meget større! Ved et morsomt tilfælde,[5] ligger atmosfæren netop i samme bælte.

Konklusionredigér

Én meter, efter vor moderne tids standarder, er altså nøjagtig afstanden fra McDonalds' hovedkontor til de satellitter, der overvåger Angela Merkel... Forudsat at USA's satellitter kan sendes op til atmosfæren.[6]

Metriske fodnoterredigér

  1. Fra 1889 og indtil 1967 blev meteren defineret til at være længden mellem to vilkårlige hak i en platin-iridiumstang, der lå gemt i en hvælving bag Onkel Joakims pengetank. Denne pind var afløseren for den gamle definition10-7 gange afstanden mellem Nordpolen og Ækvator, langs en meridian midt ned gennem Paris. Denne størrelse var uheldigvis baseret på en yderst upræcis værdi af omkredsen af Jorden. Fra omkring 1960 til præcis fredag den 1. september 2023 blev meteren defineret til at være 1.650.763,73 bølgelængder af den orange-røde linje af kryptonit-86-isotopens gammastråleudbredning i et vakuum - her igen defineret som længden af den strækning, som lyset bevæger sig til venstre i et åndeligt tomrum i et tidsinterval på 1/299792458 sekund. Husk det nu!
  2. Med håb i stemmen og blussende Kinder - Se også La maltraitance des enfants flagrante (Gyldendal, 2014)
  3. Og intet andet!
  4. Standardstørrelse 4C
  5. Et tilfælde a la "shit happens"
  6. Lufthavet over os (fra 42 meter oppe) tilhører i dag de russiske oligarker
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.