FANDOM


Metallica er et jysk fritidsorkester, der opstod blandt direktionen på Metallic Trykstøberi i Skive.


Historie redigér

Trykstøberiet blev grundlagt samtidigt med bandet tilbage i 1945 i Brønshøj af Lars sammen med sin butler James, og to ukendte typer men da man efter i mange år forgæves havde forsøgt at få en pladekontrakt valgte man i 1966 at fyre de ukendte typer og flytte både produktion og band til Skive, da man mente at dette måtte være det oplagte sted at lave en veldrejet LP, eller 'skive' som det rent faktisk hed dengang.

Udflytningenredigér

Ved udflytningen til Skive valgte man, da man nu var inde i Indre Missions kerneområde, at alliere sig med den lokale Kirk, samt Cliff Richard, der dog senere valgte at gå solo med sangen "On A Bus To St. Cloud". Cliff erstattedes med Jason, der sidenhen erstattedes af Robert i 2003. Al denne udskiftning i ledelsen var dog for meget for firmaets gode ry og omdømme, og samme år (altså 2003) måtte man gå konkurs og overlade trykstøberiet til skattevæsenet.

Men hvad så med musikken?????redigér

Jow, ser i, da man havde etableret sig i Skive gik man i gang med at eksperimentere med at lave den perfekte plade. Det første eksperiment, der kom frem i 1983 var så mislykket at Lars (der grundet utallige drukture på Crazy Daisy hurtigt havde fået tilnavnet "Lars Ulrich") udbrød "Dræb dem alle" (om pladerne), hvilket produceren dog opfattede som titlen på albummet, der efterfølgende floppede fælt.

Nå, Lars og Co[1] havde dog fået blot på tanden, eller rettere sagt ild i røven, og udgav snart efter opfølgeren "Rid på lynenene", der egentligt skulle have haddet "Rid med jens lynerne[2]", men det var der ikke plads til på coveret, så man måtte nøjes med den korte version.

De fleste der hørte pladen syntes dog det var noget værre affald, og da det var lavet på Metallic fik det hurtigt betegnelsen "Affaldsmetal"[3], hvilket kom til at lægge navn til en hel gruppe mindre gode jazzplader.

Noderredigér

  1. Skrevet af Jens Jørgensen. 2'eren "Det mystiske hus ved havet" skulle efter sigende have inspireret The Animals til at indspille "House of the Rising Sun"
  2. Jens Lynere er de lange underbukser, som den flyvende 60'er-helt Jens Lyn havde på uden at have eksempelvist dynebukser eller andet udenpå. Deraf navnet
  3. Trash Metal på vestjysk
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.