Windows Live Messenger eller MSN Messenger (ofte bare kaldt MSN af firmaet, der først lavede det eller Windows Live, det andet firma, der lavede det) er et chatprogram til din PC.

Historie[redigér | redigér wikikode]

MSN fik idéen til at lave et program, som folk bare blev nød til at have, og som de så kunne sende en masse e-mails til. Først begyndte de at lave deres e-mailservice Hotmail, og de begyndte derefter at tænke over, hvad for et program de kunne lave, så alle ville have det. Og hvad giver de unge mere socialt pres, end at blive nød til at have et chatprogram for at kunne holde kontakten med vennerne? Og de unge kan jo heller ikke finde ud af at slå e-mailsene fra. Det var desuden gratis at have, så længe man havde Windows. Man kunne vel egentlig også hente det til de andre computere, men så kunne man nok ikke bruge den. Så det hele var også en reklame for Windows, men det virkede.

Funktioner[redigér | redigér wikikode]

Chat[redigér | redigér wikikode]

Chatten er sådan set den mest betydningsfulde del af programmet. Det foregår ved at man sender onlinemeddelelser til en anden person, som så kan læse dem. Samme metode den anden vej.

Udseende overfor andre[redigér | redigér wikikode]

Man skal vælge et displaybillede. Hvis man ikke gør, så viser den automatisk et af dem, der følger med. Det er så lille, at der ikke kan stå vitser, men der godt kan stå <persons navn>s displaybillede. Det var dog en smart idé at skrive tingene i feltet personlig meddelelse, som man jo nærmest kan bruge som sin egen blog, for der kan være helt op til 129 tegn, og så bruge ordentlige billeder til displaybillede.

Lyde[redigér | redigér wikikode]

Messenger indeholder også et sæt lyde, så den ikke kun fascinerer dine øjne.

  • phone.wma - Når der er nogen, der vil snakke med dig, så skal der jo være en ordentlig telefonringetone!
  • nudge.wma - Et vink skal stresse så mange af de menneskelige sanser som muligt!
  • newemail.wma - En fin og alt for kort til at være en lille fanfare, til når du får en e-mail. At den så ikke kommer op på samme tid som pop-uppen, er et andet problem.
  • type.wma - Lyder mest af alt som et Legotårn, der vælter.
  • online.wma - Lyden er ikke irriterende i sig selv, men når den er kommet op en million gange, mens man har skruet ekstra højt op, og man bare ikke kan undgå at høre, at det lyder som optaget af din gamle kassettebåndoptager, så kan det være en anden sag.

Det skal også siges, at lydfilerne tidligere var i wav-format, men Microsoft syntes åbenbart ikke, der var nogen grund til ikke at bruge sine egne ubrugelige formater.

Det positive[redigér | redigér wikikode]

Windows Live Messenger er bedre til at gengive lyd, når du har webcam sex, end Skype er. Men da flere kunne finde ud at at have webcam sex med Skype, fordi Skype-vinduet er pænere, vandt Skype, og nu kan ingen høre hvad andre siger.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.