Spademanns…

Redigerer

Meningsmåling

1
  • Redigeringen kan fjernes. Kontroller venligst sammenligningen herunder for at bekræfte at det er hvad du ønsker at gøre, og gem så ændringerne for at fuldføre fjernelsen.
Nuværende version Din tekst
Linje 3: Linje 3:
   
 
==Hvordan bruges det?==
 
==Hvordan bruges det?==
Den [[filosofi|grundlæggende tanke]] bag er ganske simpel: man spørger et såkaldt "''repræsentativt udsnit af befolkningen''", [[almindelig]][[vis]] ca. [[9]][[0]][[0]] til [[1]].[[100]] [[person]]er, om, hvad de mener og vurderer derefter, at lige præcis '''de''' 41 procent mener ''nøjagtig'' det samme som 41 procent af resten af [[land]]et. Hvis fx 41 procent af de adspurgte synes at [[Holocaust|etnisk udrensning]] faktisk er en rimelig [[god]] [[idé]], så vil man konkludere, at 2.255.000 [[dansker]]e mener, at etnisk udrensning er løsningen på [[indvandrer]]spørgs[[mål]]et. Denne [[konklusion]] skrives, uden at stille de adspurgte disse tre meget relevante [[spørgsmål]]:
+
Den [[filosofi|grundlæggende tanke]] bag er ganske simpel: man spørger en såkaldt "''repræsentativ del af befolkningen''", almindeligvis ca. [[9]][[0]][[0]] [[person]]er, om hvad de mener og vurderer derefter, at lige præcis '''de''' 41% mener ''nøjagtig'' det samme som 41% af resten af [[land]]et. Hvis f.eks. 41% af de adspurgte synes at [[Holocaust|Etnisk Udrensning]] faktisk er en rimelig god idé, så vil man konkludere, at 2.255.000 [[dansker]]e mener at Etnisk Udrensning er løsningen på indvandrerspørgsmålet. Denne konklusion skrives uden at stille de adspurgte disse tre meget relevante spørgsmål:
#[[Regn]]er du med, at du er enig med 4/10 på din vej?
+
#Regner du med at du er enig med 4/10 på din vej?
#Kan du lide at [[mø]]de [[ny]]e [[menneske]]r?
+
#Kan du lide at møde nye mennesker?
#[[Ved]] [[du]] [[over]][[hoved]]et hvad "''etnisk udrensning''" betyder?
+
#Ved du overhovedet hvad "''Etnisk Udrensning''" betyder?
   
===Forskellige metoder===
+
===Forskellige Metoder===
 
;Direkte Måling
 
;Direkte Måling
:Det er et andet [[ord]] for at [[Luder|stå ude på gaden]] med et spørgeskema. [[Her]] henvender man sig til hvem-som-helst, der går forbi og som ser ud til at være fyldt [[Teenager|18 år]], men uden at [[tag]]e [[det]] [[mindst]]e [[hen]]syn til, om meningerne på [[Strøget]] i [[København]] kan være bare marginalt anderledes end i [[for]]samlings[[hu]]set [[]] [[Læsø]].
+
:Det er et andet [[ord]] for at [[Luder|stå ude på gaden]] med et spørgeskema. Her henvender man sig til hvem-som-helst der går forbi, og som ser ud til at være fyldt [[Teenager|18 år]], men uden at tage det mindste hensyn til om meningerne på [[Strøget]] i [[København]] kan være bare marginalt anderledes end i forsamlingshuset på [[Læsø]].
   
;Online måling
+
;Online Måling
:Dette er - som [[navn]]et antyder - en ''meningsmåling'', der foregår online. Her sender man mails ud til [[dem]], der har tilmeldt sig, og spørger om de samme [[ting]] som ved en ''direkte måling''. Ved ''online målinger'' går man således også ud fra, at [[alle]]s [[mening]]er stemmer [[fuld]]stæn[[dig]]v [[over]]ens med den øvrige befolkning, men uden at overveje følgende faktum: for at deltage i en ''online måling'', skal man tilmelde sig aktivt, hvilket dermed beskriver den del af [[befolkning]]en, som allerede er aktivt [[in]]teresse[[ret]] i det givne [[emne]].
+
:Dette er - som [[navn]]et antyder - en meningsmåling der foregår online. Her sender man mails ud til dem der har tilmeldt sig, og spørger om de samme ting som ved en ''Direkte Måling''. Ved ''Online Målinger'' går man således også ud fra at [[alle]]s meninger stemmer fuldstændig [[over]]ens med den øvrige befolkning, men uden at overveje følgende: for at deltage i en online måling skal man tilmelde sig aktivt, hvilket dermed beskriver den del af befolkningen der allerede er aktivt interesseret i det givne emne.
   
 
;Manipulation
 
;Manipulation
:'''Om''' der manipuleres med [[tal]]lene vides ikke, men når du i [[fremtiden]] ser [[nyhed]]er på [[TV 2|TV2]] så bemærk følgende: Når [[parti]]et [[Venstre]] har en smule modvind i ''meningsmålingerne'', er kanalen ''meget'' tilbageholdende med at sende målinger. Hvis Venstre derimod har ''medvind'', viser kanalen meningsmålinger 2-5 gange i døgnet. Dette gælder dog ikke for [[Blåsager|Blå Blok]] [[gener]]elt.
+
:'''OM''' der manipuleres med [[tal]]lene vides ikke, men når du i fremtiden ser nyheder på [[TV 2|TV2]] så bemærk følgende: Når partiet [[Venstre]] har en smule modvind i meningsmålingerne er kanalen ''meget'' tilbageholdende med at sende målinger. Hvis Venstre derimod har medvind, viser kanalen meningsmålinger 2-5 gange i døgnet. Dette gælder dog ikke for [[Blåsager|Blå Blok]] generelt.
   
 
==Vi vil gerne høre '''din''' mening==
 
==Vi vil gerne høre '''din''' mening==
  Loading editor
Kære læser af sære hjælpebokse. Du har nu gennem dit ihærdige læseri fundet frem til en komplet liste af de mest benyttede wiki-koder. Tillykke! Klik på dem og de ryger på magisk vis ind i din artikel.

Forhåndsvisning

Mobile

Desktop