FANDOM


Sosha

Sosha Lillielys Gornitzka - et kendt og respekteret medium.

Et medium (latin: midte) er indenfor parapsykologien en person, som kan danne forbindelse til de dødes rige og de underjordiske huler med slik og legetøj.

30px-Cquote1 svg Huh! Mette Medium. 30px-Cquote2 svg
MC Einar om Medier


Berømte medierredigér

Kvindlige medierredigér

Blandt de bedst kendte medier er Anna Castberg. Fru Castberg blev grebet i at transformere offentlige tilskud til et kunstmuseum om til såkaldte lommepenge.
Et andet berømt medium var Milena Penkowa, som var hovedattraktionen under den første internationale konference for hjerneforskning, der blev afholdt i København i 1999, men hun blev i 2009 afsløret som alien, da man opdagede, at hun havde to hjerner.
Nævnes kan også fru Melloni alias Anna Melloni Rasmussen som havde kontakt med Lazarus, dvs. vha et godt benarbejde fik hun ting til at ske inde under et bord. Hun burde nok have optrådt som illusionist i stedet, men det her gav flere penge og større opmærksomhed til hende og Hr. Melloni.

Mandlige medierredigér

Blandt de mandlige medier var den mest kendte Eric Schon, som afholdt seancer, hvor der ud af hans krop tilsyneladende strømmede brun ektoplasma, hvori ånderne materialiserede sig. En dansk videnskabelig komité under ledelse af daværende videnskabsminister Helge Sander sagde god for Schons evner. Schon rejste derpå til Norge, hvor videnskabsmænd indsyede ham i en hvid dragt, hvori der var klippet huller til øjne og mund, og så bandt de hans arme og ben til en stol.
Man havde nemlig fået mistanke om, at Schon skjulte plasmaet i sin endetarm. I løbet af seancen lykkedes det Schon at få en hånd fri, og ektoplasmaet ført op til munden. Men det brune spor på den hvide dragt afslørede ham. Skandalen kom på alle avisforsider, hvilket var et hårdt slag for Helge Sander og den komité, der havde sagt god for ham, og folk mistede totalt interessen for spiritisme, der ellers havde været noget af en modesag og var blevet dømt politisk korrekt af bl.a. Mette Frederiksen.

Mediekvaliteterredigér

Der har gennem historien været et antal eksempler på medier; meget ofte af varierende kvalitet.

Ofte kritiseres medier for at være partiske eller tendentiøse. Men med medier er det som med så meget andet; nogle er gode, andre er onde. De fleste er vel medium[1] midt imellem eller "både-og".

Se ogsåredigér

Fodnoterredigér

  1. Denne vittighed er bortstreget af censuren for sit ubeskriveligt lave niveau!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.