Spademanns Leksikon
Spademanns LeksikonBouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Martin Luther.

Martin Luther (10. november, 1483 – 18. februar, 1546) var en munk der som den første oversatte bibelen og kristendommens budskaber til andre sprog end latin. Dette førte til nogle lidt mærkelige resultater over hele Europa. Han var desuden opfinder af et helt specielt instrument, som han opkaldt efter sig selv: Luthen.

Arbejde

Martin Luther blev for alvor kendt efter hans hærværk imod byen Wittenbergs kirke d. 31. oktober, 1517, hvor han sømmede sine slagord, "De 95 teser", fast til døren. Folk gad ikke læse alle 95 slagråb, men kunne dog konkludere at Luther kaldte Paven en nærig fedthas og den katolske kirke for grådige fribyttere. På trods af Paven efterfølgende kaldte Luther for "en stangstiv tysker", og den katolske kirke truede med ham med bål og brand og udsatte ham for din mor jokes, spredte hans budskab hurtigt over Europa sammen med hans oversatte bibel.


han er fortid... var i virkeligheden uddannet håndværker, direkte blev han sendt fra den jyske håndværker skole til en munkeorden i tyskland, hvor han så heldigvis blev taget til fange, han levede resten af sit liv som vegetar og spiste kun rå æg.

Indflydelse

Da den brede befolkning takket Martin Luther kunne høre og forstå, hvor syret nogen af bibelens historier lød, stoppede de langsomt med at tage præsterne og Paven alvorligt. De fik i stedet et mere afslappet forhold til religion. Denne tilbagelænede indstilling har til sidst ført til at hele Nordeuropas befolkning er blevet så afslappet, at kirkerne er nødt til at lokke med gratis kaffe og kage for at få besøg.

Se også