FANDOM


(Omskrevet og udvidet.)
m (Arbejde)
Linje 3: Linje 3:
   
 
== Arbejde ==
 
== Arbejde ==
Martin Luther blev for alvor kendt efter hans hærværk imod [[by]]en [[Wittenbergs]] [[kirke]] d. 31. oktober, [[1517]]. Hvor han sømmede sine slagord "De 95 teser" fast til døren. Folk gad ikke læse alle 95 slagråb, men kunne dog konkludere at Luther kaldte [[Paven]] en nærig fedthas og den [[katolicisme|katolske kirke]] for grådige fribyttere. På trods af Paven efterfølgende kaldte Luther for "en stangstiv [[tysker]]", og den katolske kirke truede med ham med bål og brand og udsatte ham for [[din mor]] jokes, spredte hans budskab hurtigt over Europa sammen med hans oversatte bibel.
+
Martin Luther blev for alvor kendt efter hans hærværk imod [[by]]en [[Wittenbergs]] [[kirke]] d. 31. oktober, [[1517]], hvor han sømmede sine slagord, "De 95 teser", fast til døren. Folk gad ikke læse alle 95 slagråb, men kunne dog konkludere at Luther kaldte [[Paven]] en nærig fedthas og den [[katolicisme|katolske kirke]] for grådige fribyttere. På trods af Paven efterfølgende kaldte Luther for "en stangstiv [[tysker]]", og den katolske kirke truede med ham med bål og brand og udsatte ham for [[din mor]] jokes, spredte hans budskab hurtigt over Europa sammen med hans oversatte bibel.
   
 
== Indfyldelse ==
 
== Indfyldelse ==

Versionen fra jan 22. 2008, 19:10


Martin Luther (10. november, 1483 – 18. februar, 1546) var en munk der som den første oversatte bibelen og kristendommens budskaber til andre sprog end latin. Dette førte til nogle lidt mærkelige resultater over hele Europa.

Arbejde

Martin Luther blev for alvor kendt efter hans hærværk imod byen Wittenbergs kirke d. 31. oktober, 1517, hvor han sømmede sine slagord, "De 95 teser", fast til døren. Folk gad ikke læse alle 95 slagråb, men kunne dog konkludere at Luther kaldte Paven en nærig fedthas og den katolske kirke for grådige fribyttere. På trods af Paven efterfølgende kaldte Luther for "en stangstiv tysker", og den katolske kirke truede med ham med bål og brand og udsatte ham for din mor jokes, spredte hans budskab hurtigt over Europa sammen med hans oversatte bibel.

Indfyldelse

Da den brede befolkning takket Martin Luther kunne høre og forstå, hvor syret nogen af bibelens historier lyder, stoppede de langsomt med at tage præsterne og Paven alvorligt. De fik i stedet mere et afslappet afslappet forhold til religion. Denne tilbagelænede indstilling har til sidst ført til at hele Nordeuropas befolkning er blevet så afslappet, at kirkerne er nødt til at lokke med gratis kaffe og kage for at få besøg.

Se også

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.