Spademanns Leksikon

"Jeg smadrer fandeme dem og deres lorte-kirke!"

~ Martin Luther om nonner som ikke ville knalde


Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Martin Luther.

Martin Luther (10. november, 1483 – 18. februar, 1546) var en munk der som den første oversatte bibelen og kristendommens budskaber til andre sprog end latin. Dette førte til nogle lidt mærkelige resultater over hele Europa. Han var desuden opfinder af et helt specielt instrument, som han opkaldte efter sig selv: Luthen.

Arbejde[]

Martin Luther blev for alvor kendt efter hans hærværk imod byen Wittenbergs kirke d. 31. oktober, 1517, hvor han sømmede sine slagord, "De 95 teser", fast til døren. Han blev inspireret til dette af sin hemmelige elsker, Philipp Melanchthon. Folk gad ikke læse alle 95 slagråb, men kunne dog konkludere at Luther kaldte Paven en nærig fedthas og den katolske kirke for grådige fribyttere. På trods af Paven efterfølgende kaldte Luther for "en stangstiv tysker", og den katolske kirke truede med ham med bål og brand og udsatte ham for din mor jokes, spredte hans budskab hurtigt over Europa sammen med hans oversatte bibel. Han er fortid... var i virkeligheden uddannet håndværker, direkte blev han sendt fra den jyske håndværker skole til en munkeorden i Tyskland, hvor han så heldigvis blev taget til fange, han levede resten af sit liv som vegetar og spiste kun rå æg.

Efterkommere[]

Luther fik en søn med den eneste nonne, der bukkede under for truslen om at smadre hende og Kirken. Denne søn lod sig senere krone under navnet 'Martin Luther King', og blev den første sorte konge i Afrika, som ikke solgte sin egen befolkning til dem, hans folk altid omtaler som Dem Wite Wunz. Luthers barnebarn fik i øvrigt rollen som The Wild Bunch i Guy Ritchies 'The Rockenroller', men mange tror fejlagtigt at han også spillede Bane i 'Batman 3' - det var Luther selv.

Indflydelse[]

Da den brede befolkning takkede Martin Luther og kunne høre og forstå, hvor syret nogen af bibelens historier lød, stoppede de langsomt med at tage præsterne og Paven alvorligt. De fik i stedet et mere afslappet forhold til religion. Denne tilbagelænede indstilling har til sidst ført til, at hele Nordeuropas befolkning er blevet så afslappet, at kirkerne er nødt til at lokke med gratis kaffe og kage for at få besøg, hvilket desværre stadig kun består af kætteriske invandrere, der stjæler kagerne. Hans uddannelse som bager har gjort ham ufatteligt kendt, en formidabbel bag-mand, et smukt menneske var han.

Se også[]