Spademanns Leksikon

"I am in the beginning of my first period!"

~ Marianne Jelved om en uheldig situation

Marianne Helved Jelved er såvidt vides den første kvindelige partileder gennem tiden. Der er bare ikke nogen som har lagt mærke til det fordi hun ind imellem har heddet Pia Kjærsgaard.

Biografi[]

Barndom i Åbenrå[]

Marianne ”Mugge” Jelved blev født i 1943 af et lesbisk par, som sad helt uforberedte og svedte i et dampbad på deres gård, mens de tyggede snus og sang de kendte toner. Efterfølgende foregik Mariannes opvækst på den lille landejendom, lidt uden for Åbenrå, og var især præget af fis og ballade i naturskønne omgivelser.

Håndtasken[]

Hun begyndte hurtigt at udvikle en frygt for gårdens heste, og anskaffede sig allerede som 8-årig en seriøs samling håndvåben, som hun bar rundt på i en taske, som forsvarsmiddel.
Som årene gik og hun bevægede sig hen i voksen-alderen, blev denne samling større, og det blev løbende nødvendigt for hende at skaffe sig større tasker, som passede til. Marianne er i dag kendt som ”hende med håndtasken” – en vending der bruges som spøg i folkemunde, når man har glemt hendes navn. (Men de skulle bare vide...!)

Politiske bedrifter[]

Missiler og andre våben[]

I 1991 gik Marianne Jelved skridtet videre og anskaffede sig et missilskjold, som ved en fejl blev placeret midt i et nudist-område på Samsø. Missilskjoldet har så vidt man ved kun været brugt ganske få gange.
Første gang da hun i 1993 blev antastet midt i maden af en beruset tysker, hvilket udløste et raseri-anfald. Dette skete på café Den Sorte Gryde, hvor hun er stamgæst og rekordindehaver. Anden gang var et vådeskud der blev affyret, og slog 11 smut hen over vandet inden skuddet landede hos en forvirret fynbo der sad og sorterede postkort. Tredje gang ramte det en underjordisk russisk landsby, som straks blev jævnet med jorden.

Kropslighed[]

Marianne Jelved er også kendt for at have et meget afslappet forhold til sin egen krop, og er adskillige gange set på nudist-området på Samsø, hvor hun vakler rundt og skræmmer livet af små børn. Hun lider samtidig af et grotesk udbrud af fodsvamp og utroligt korte ben.

I årenes løb har Marianne primært forsøget sig som rengøringskone og politisk svindler på Christiansborg, hvor hun optræder som et sært fruentimmer der snakker langsomt og taler i tåger.

Toupé-sagen[]

Under en 72 timer lang pressekonference kom det d. 33. marts 2001 frem at Marianne Jelved bruger toupé. Det affødte en ophedet offentlig diskussion om hvorvidt Jelved kunne fortsætte som politiker. Kulminationen blev en sympatistrejke blandt de mange skaldede ansatte på de danske Hyundai fabrikker i Bramming på Læsø. Et kongeligt dekret rensede hende totalt og hun kunne fire dage efter genindtræde i sit daværende embede som Protestminister.

Det kom atter til heftig debat da Jelved d. 13. september 2002 indirekte blev skyldig i katten Hennings død, da den blev kvalt i en lemfældigt placeret toupé. Episoden blev senere filmatiseret i en 6,5 time lang episode af DR's successerie Rejsningsholdet.

Hvis du ser Marianne Jelved![]

...bør du undgå al form for kontakt og øjeblikkeligt ringe til den lokale hundefanger, som hurtigt kan rykke ud og sørge for at hun bliver fanget og anbragt i en kennel hvor hun hører til. Slår dette fejl kan man i nødstilfælde tilkalde en skadedyrsbekæmper, men vær varsom, det KAN udvikle sig rigtig grimt...