Spademanns…

Redigerer

Mange

1
  • Redigeringen kan fjernes. Kontroller venligst sammenligningen herunder for at bekræfte at det er hvad du ønsker at gøre, og gem så ændringerne for at fuldføre fjernelsen.
Nuværende version Din tekst
Linje 1: Linje 1:
{{Under konstruktion}}
+
'''Mange''' er en massebetegnelse for mængder over [[2]]
Mange er et begreb, der kan bruges i mange sammenhænge. I virkeligheden kan du nok komme i tanker om mange ting, hvor mange som begreb - eller ligefrem som mange begreber - anvendes til mange gøremål. Det passer også vældig fint, da ordet "mange" jo har så mange betydninger.
+
{{stub}}
+
[[Kategori:Spændende tal]]
Her skal vi redegøre for nogle få af de mange betydninger.
 
 
== Mange i debatanalogi (for begyndere)==
 
'''Mange''' er det fænomen, der opstår på et givent tidspunkt i en given debat. Mange er en del af "Diskussionens sandhedskartel", og bliver således (blandt andet) brugt til at overbevise dig, om at du tager fejl.
 
 
{{Supercitat1|Mange andre havde nok gjort rent - men ikke '''dig'''!|En af mange kærester.}}
 
 
Der findes et antal metoder til at få ret på. Anvendelsen af [[Faktum|fakta]] er blot en, en anden er at henvise til, at moddebattøren er i mindretal. "Flere", "Mange" og "[[flertal]]let" er således gradueringer af denne argumentbank, der i virkeligheden omfatter en hel palette af mulige argumentberigelser.
 
 
I [http://journalisten.dk/kunsten-altid-fa-ret denne bog], kan du finde alverdens råd til at få ret, og som en del heraf, kan du få mange råd til at anvende begrebet "mange".
 
 
Lidt som i [[Sten-saks-papir]], så slår "Mange" begrebet "Enkelte" eller "Få", og bliver selv slået af "Flertallet" og "Alle". De to sidstnævnte slås af "Enkelte" eller "Få", hvis de "Enkelte" eller "Få" er lig med [[Helle Thorning-Schmidt]], eller ligefrem [[Chuck Norris]]. Indrømmet! Det er et kompliceret spil, men gradvis vil du nok lære det.
 
 
==Mange i pengeanalogier==
 
Ok - du har hørt det før. "Mange" bruges også om penge, og al den tid du har været barn, har du dagligt fået at vide, at noget koster "mange penge". På et senere tidspunkt i dit liv, anskaffer du dig måske ligefrem en bil, og så koster [[benzin]]en pludselig mange penge. Det skyldes så selvfølgelig [[Historiske benzinmærker|enigheden blandt selskaberne]] eller [[Finanskrisen]], som også bærer ansvaret for, at så mange andre ting koster mange penge.
 
 
==Mange i mængdeanalogier==
 
Mange er selvfølgelig grundlæggende en udefineret mængdebetegnelse. Hvorfor pokker man ikke har valgt at konkretisere mængden med et antal, henstår ofte i det uvisse.
 
  Loading editor
Kære læser af sære hjælpebokse. Du har nu gennem dit ihærdige læseri fundet frem til en komplet liste af de mest benyttede wiki-koder. Tillykke! Klik på dem og de ryger på magisk vis ind i din artikel.

Forhåndsvisning

Mobile

Desktop