FANDOM


Goldenplakat

Den originale filmplakat fra Thailand. Rådjer hørte lidt dårligt, så han troede handlingen var henlagt til Jamaica, marn

Manden med den gyldne pastil hedder den 117. jamesbondfilm i serien af jamesbondfilm med James Bond. Dvs. det er ikke den rigtige James Bond, men ham der boyband-klonen Rådjer Mår.

Da producenterne skyldte nogen penge til vort svenske broderfolk, og da det svenska Filminstityyytet altid giver filmstøtte til film, hvor der medvirker svenskere, gik de kvindelige hovedroller til Britt Ekland, der engang har været gift med afdøde Peters Sellers (lidt ækelt, indrømmet) og hende dersens Maude Adams, I ved, hende fra Matador. Hun er så mørkhåret i denne film, men får revanche i en senere film, hvor hun også er mørkhåret.

Takket været den svensk filmstøtte var der råd til at engagere en rigtig manuskriptforfatter denne gang, så filmen fik både handling og indhold, hvilket skuffede publikum ad helvede til, da de jo kun ville have lidt nøgne damer og noget vold. Seertallet blev derfor ikke større end en genudsendelse af Bamse og Kylling kl. 3 om natten kan præstere.

Det meste er indspillet i Hong Kong og i Thailand, fordi instruktøren Gary Glitter havde denne her ting med små drenge. Men det er der ingen grund til at rave ved.


Handlingenredigér

Goldendrenge

Rådjer forsvarede egenhændigt disse to uskyldige drenge mod filmens instruktør, Gary Glitter

Jamen, det viser sig da, at Maud Adams har sendt en gylden kugle (?) til Rådjer for at få ham til at skyde hendes elskede Skallabanka, som osse kaldes manden med den gyldne, deraf titlen på filmen, som jo er ... ja, det ved vi jo godt, vi har bare lige glemt det.

Rådjer gider ikke ha' noget med det pis at gøre, for han er ved at finde en professor, der har opfundet en kur mod energikrisen, nemlig en chipdims og noget solfangerhalløj.

Heldigvis fører det ene til det andet. Det kan være lidt svært at forklare, men Skallabanka skyder Maude, der liiiige var gået ind for at lægge sig og Britt bliver kidnappet af en dværg og så flyver bilen til en ø i Kina og det er da en handling man kan forstå.

Så Rådjer letter med et miniputfly fra Beldringe og får landingstilladelse i Kina og hele svineriet og myrder Skallabanka ved at skyde ham i krydderen i et privat cirkus. Og dværgen bliver puttet i en kuffert og taget med hjem, men det er ikke så godt, for det betyder overvægt i flyveren og det vil producenterne sgu ikke betale, så han må tage hjem til Frankrig med sejlskib.

Musikkenredigér

Enhver kan have en offday, men John Barry havde en hel stribe grundet noget lidt for kraftig Vodka-Martini, der viste sig at være stirred, not shaken. Og så skal det jo galt. Så viljeløst lod han Lulu, den gamle hugorm, synge titelmelodien, der sjovt nok hed "The Marn with the Gålden Gårn".

Publikum tog det dog pænt, og de 14-årige knægte, der gik ind og så filmen for anden gang, havde taget lidt vat med, til at putte i ørerne.

Goldenmaude

Maude må lige sunde sig, da Skallabanka har truet hende med sin gyldne pastil

Gimmicksredigér

  • En seng, som Maude, der jo tit gik ind og lagde sig, kunne blive truet med en gylden pastil i
  • En gylden kugle (?)
  • En dværg, der var fransk, men alligevel kunne tale tåleligt engelsk
  • Løsningen på energikrisen
  • En gammel bil med papvinger, der kunne flyve og det hele
  • Nogle sumobrydere, der fik strammet bleen godt om kuglerne.

Triviaredigér

  • Skallabanka blev spillet af Kristoffer Lee, der var en fætter til Ian Fleming, forfatteren der døde i en frygtelig skrivemaskineulykke i 1963
  • Hvis man kigger godt efter i startscenen vil man se, at gangsteren der prøver at myrde Skallabanka, også var med i Diamanter sover længe
  • Blofeld var ikke med i denne film, da han var træt af at få bank - Arbejdstilsynet sagde simpelthen nej!
Mums Denne artikel er blot et enkelt stykke af den vidunderlige helhed der kaldes Portal:James Bond, som er blevet fremstillet med den største omhu og medfølelse af kompetente hænder. Værs'go at læs!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.