FANDOM


DanskRigs
Magnus den Gode (1024-25. oktober 1047) var konge af Norge fra 1035-1047 og af Danmark 1042-1047. Han var frillesøn af den norske konge Olav den Hellige. Så han var slet ikke dansker.
Magnusdengode

Enhver kan jo regne ud, hvordan en Magnus ser ud, så her er i stedet en lille laber vikingefrille.

Ondulering

En kunstners lidt frie fortolkning af, hvordan Magnus ondulerede Svend E.[1]

Den vilde ungdomredigér

Frillesøn... Og hvad er så en frillesøn? Jo, de kongelige og andre adelige kunne gifte sig til venstre hånd - med andre ord: have en kone nr. 2 uden privilegier og arveret. Kun sex. Hun hed så en frille. Og hendes afkom var frillebørn. Hendes hund var en frillehund og hendes parykdame var en frillesør. Men skide være med det.

Lille Magnus turede rundt i Rusland, da beskeden i 1035 kom fra Norge: "Din far er død" lød den. "Jubii!", svarede han, "så er min mor ledig på markedet!".

Så nu var Magnus konge af Norge og kunne have sex med alle familiemedlemmer efter valg. Ved samme lejlighed mistede Danmark sit fodfæste i England.

I 1042 døde den danske konge Hardeknud af en promille på 10,49. De to havde den indbyrdes aftale, at den af dem, der døde først, skulle være konge i både Danmark og Norge. Eller omvendt: Norge og Danmark. Eller levede længst... Nå, men Magnus blev nu konge af Danmark.

Nu skulle man tro, at alt var godt, men det hele var faktisk noget lort. Hør nu her, børnlille, hvorfor...

Svend Estridsen, den stjernepsykopat, mandredigér

Svend 2. Estridsen var Knud den Stores nevø. Så langt er du med endnu ikke? NEVØ, FOR HELVEDE DA! Godt så... Så han følte et eller andet sted, at han ligesom var mere berettiget til at indgå i en kroningssituation end en dehydreret nordmand, ikke.

Så Svend yppede kiv mod Magnus, for ligesom at fremprovokere en mobningssituation, ikke...

Men nu hed Magnus jo ikke "den gode" for ingenting, og var der noget han var god til, så var det sex med heste at ondulere Svend E. og tæske ham hele vejen op til Island, hvor han sad i mange år og skrev sagaer om dumme Magnus:

30px-Cquote1 svg Magnus den gode, uden sit ho'de, tabte sin røv ind under en kommode 30px-Cquote2 svg
De apokryfe islandske sagaer

Og så sad han deroppe og konspirerede med den svenske konge.

Nu skulle man så tro, at Magnus kunne sætte sig ned og nyde en kold bajer inden den næste tronraner viste sig, men nul! Der var samtidig og som sædvanlig pis med onkel Harald...

Pis med onkel Haraldredigér

Magnus farbror, Harald Hårderåde[2], ville være konge over Danmark og Norge. Så på en pæn måde forsøgte han at kvæle Magnus med en hovedpude, mens han sov. Den gik ikke, Granberg. Såvel Magnus som hovedpuden overlevede, selv om nogle af fjerene aldrig blev helt det samme igen, men hvis man bare sov på siden, så ku' man godt lave en morfar på en tre-fire timer uden problemer, hvis man bare ikke var en rigtig prinsesse, for så er det jo en helt anden historie. Men Magnus var jo så god af sig, så han gjorde Harald til medkonge over Norge og sammen tæskede de Svend E, der nu var blevet en kendt herrefrisør med specialtilbud på lyse striber.

Lort og snot med polakkerneredigér

Venderne, dvs. polakker, tjekkere og andet godtfolk, drog hærgende gennem Danmark den ene gang efter den anden. De plyndrede. De stjal. De ragede på damerne. De spyttede på fortovet. De opførte sig kort sagt, som danskerne havde opført sig i England igennem flere hundrede år. Den opførsel kunne ikke toleres!

Så Magnus gjorde sig gode venner med fyrsterne i Nordtyskland og mødtes med venderne på Lyrskov Hede den 26. september 1043. Kampen var kort. 15.000 vendere blev massakreret. Magnus knækkede en negl. Nogle forskere mener, at det var her, Magnus fik tilnavnet "den Gode". Vendernes hærfører, Pjotr Dillovitch fik ved samme lejlighed tilnavnet "hachis" og blev serveret med flutes til.

Endnu mere balladeredigér

Gudhjælpemig om ikke Svend E. forlader frisørbranchen og sammen med de lede svenskere laver et oprør i Danmark, så stakkels Magnus må flygte ud af landet. Det må Svend E. også, da de danske friller er utilfredse med de føromtalte striber, og fordriver ham til Skåne.

Der bliver indgået kompromis mellem Magnus og Svend. Svend studser Magnus lidt i nakken og ordnede hans næsehår og til gengæld bliver Svend jarl af Danmark.

Dødredigér

40pxKlumme
Vikingetiden sluttede med Magnus[3]
Med Magnus døde den sidste viking. Og danskerne bevægede sig ind i Middelalderen

Med ny frisure og nyklippet hår i næsen, sætter Magnus ud på en ridetur, hvorved han brækker benet, hvilket var dødeligt dengang. Trods Magnus mange forsøg på at komme sig, lykkedes det lægerne at slå ham ihjel, ganske langsomt og uden smertestillende midler.

Som sit sidste ønske overgav den 24-årige Magnus kongemagten i Danmark til Svend Estridsen, og farbror Harald blev endelig konge af Norge. På fem år havde Danmark mistede både England og Norge. Jo, han var god, Magnus.

Magnus sidste ord var angiveligt:

30px-Cquote1 svg Ralleralleralle 30px-Cquote2 svg
Magnus


Noter redigér

  1. Billedet er for tiden udstillet på Den Permanente.
  2. Vi vil ikke nævne ham igen.
  3. Hva' fanden. Den ka' sku da ikke være slut. Der har jo ikke være noget med Asterix endnu. Hmmmmrf.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.