FANDOM


Denne artikel henvender sig til alle os, der kommer lidt "trætte" hjem efter en lang dag på "kontoret". Man føler sig lidt småsulten og kællingen m/k har ikke overkommet at vente oppe med lidt lun natmad, næh, næh! Så må man selv i gang!

Her er en lille drejebog:

Madlavning

Hvad laver det monster i sengen i dit køkken?

Think

Hvad var det nu du skulle i køkkenet efter?

 1. Du træder ind ad døren efter du i et kvarters tid har forsøgt at åbne hoveddøren med bilnøglen. Der er kommet lidt ridser i malingen, men det kan du ordne i morgen.
 2. Du styrer mod køkkenet, som må være der et sted, for du husker tydeligt, at du har været der før.
 3. Efter at have famlet i mørke i et par minutter får du viklet dig ud af din kone m/k's kjoler, og lukker dig selv ud af kosteskabet.
 4. Efter et lille besøg på toilettet, hvor du får brækket et par guldbajere op, styrer du igen resolut mod køkkenet.
 5. Du tænder lyset - Og der er det så! Køkkenet er let at genkende på de små sengeborde og dobbeltsengen og den dér uformelige masse med de mange hoveder, der snorker under dynen... Eller også er det sgu soveværelset? Som en anden doktor Livingstone famler du dig videre igennem de mange rum, indtil du endelig genkender kogepladerne og ovnen - den velsignede ovn! Du brister i gråd over dit held og nu - først nu - kan madlavningen begynde!
 6. Du tørrer tårerne og en lille smule snot af i et viskestykke, og så sætter jagten ind på noget spiseligt. Dit syn er en anelse sløret grundet omstændighederne, så detaljer som "sidste salgsdato" og "hvad står der på pakken" må vente. Du finder en gryde og hælder en lille portion ris op på slump. Nogen bruger en vægt eller et decilitermål, men det er jo for tøsedrenge! Slump - det ved man hvad er!
 7. Du snupper dig lige en puster, mens kogepladerne varmer op. Godt der var en gryde i køkkenvasken - du har det ikke så godt med at bukke dig.
 8. Efter at have sat 1 kilo ris over på højeste blus tilsat 2 dl vand, hvoraf 1½ dl ligger på køkkenbordet, kommer du til det mere spændende: Hvad fanden skal du have til? Køleskabet byder på lidt af hvert, og snart efter mærker du den varme duft fra en dåse makrelguf og en rest af sylte fra julen, der braser lystigt på panden.
 9. Desværre tog du fejl af margarinen og den middellagrede ost, men det ser ud til at virke.
 10. Du går ind i stuen for at se, om der skulle være lidt porno nyheder på skærmen på denne tid af døgnet. Efter febrilsk at have prøvet at tænde tv'et med din kones mobiltelefon i et par minutter, slumrer du ind. Aaah, de uskyldiges søvn!
 11. Den venlige politimand er så rar at give dig et rundstykke og en kop kaffe, mens han forhører dig om den påsatte brand i din lejlighed.


Og sådan går det på magisk vis til, at et kilo ris, lidt makrelguf og en rest sylte bliver til det dejligste morgenmåltid... Med syltetøj!

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.