Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Oversættelsen af dette berømte Machiavelli-citat til nudansk må næsten være som skrevet øverst til venstre

30px-Cquote1 svg.png
Hvis du driller en anden mand, så sørg lige for at tvære ham så meget ud, så han begår selvmord ikke orker at tage til genmæle.
30px-Cquote2 svg.png


"Hold dine venner tæt, men kram dine fjender endnu tættere"

~ Idi Amin om hvordan man dræber sine fjender ved at lave dem til kødmos[1]


Niccolò Mathilda[2] Machiavelli blev født ind i en velhavende italiensk familie onsdag[3] den 3. maj 1469 et sted mellem Neapel og Venezia.[4] Egentlig skulle han have været kvalt ved fødslen, da han var resultatet af et udenomsægteskabeligt forhold, men hans rigtige mor, kleptomanen Mata Hari, fik ham smidt ind i en tidsmaskine og anbragt ham i den norske by Bergen knap 200 år senere. Mata havde på dette tidspunkt et forhold til den danske kong Christian 4, som fik hende og barnet anbragt i kælderen under krypten i kirken i Rennebu Fylke.[5]

"Løven kan ikke beskytte seg mot feller, og reven kan ikke forsvare seg fra ulver. Man må derfor være en rev til å gjenkjenne feller, og en løve for å skremme ulver"

~ Nordmand om efterårsjagten på els- og rensdyrEt sociopolitisk samfundsanalyse af Machiavellis betydning for handelskonjunkturerne i Norditalien i renæssancen[]

Som voksen kom Niccolò til Firenze og Venedig,[6] hvor han blandede sig i politik, tjente penge og skrev bøger om, hvordan man nakker sine fjender på en cool måde. Hans forbryderiske taktikker blev senere overtaget af forbryderkonglomeratet 'Wall Street'.[7] Hans mest kendte bøger er Tractatus Pecunius, Glemmebogen og L'isola dei nove ponti.

Le note vizioso[]

<references>

  1. norsk: kjøttdeig
  2. Det var et forskerhold fra Croc Dundee-Universitetet i Brisbane, der fandt ud af Machiavellis glemte mellemnavn
  3. Konstellationerne af stjernerhimlen var astrologisk uheldige og onde den dag
  4. Folk døde rent faktisk af at se NapoliDet kongelige Teater
  5. Et meget norsk sted
  6. Han døde i Venedig og blev uafvidende ophavsmand til ordsproget: Se Neapel Venedig og
  7. Kendt fra computerspillet "Scum Trader"