Spademanns Leksikon
Sorg.jpg
Denne artikel rummer begrænsede redigeringsmuligheder pga. sorg
Der må ikke i denne artikel forefindes slibrige detaljer om personens fortid slet ikke da han/hun var nødt til at ernære sig som pornomodel indtil han/hun blev opdaget.
Heller ikke noget om vedkommendes pilleforbrug, støtte til lyssky sekter, fysiske fortrin, skattegæld, pinlige episoder i talkshows etc. etc.
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Mærsk Mc-Kinney Møller.

GodeGamle Mærsk

Mæersk er vital og meget, meget aktiv. Han ses ofte på øresund i fuldt vigør. Forevigelsen her er i anledning af 90 års dagen

Mærsk McKinney-Møller er en forretningsmand og kultleder, der ligger på fjerdepladsen på Livets top 10. Han er desuden på grund af sine utalige rynker unævnt til Overelefant af Kongehuset.

Hr Møller[]

Mærsk Mckinney Møller er søn af Anders Peter Møller af de fleste kendt som A. P. Møller grundlægger af A.P.Møller Gruppen. Maersk havde det skidt som barn og endte med at flygte til Amerika hvor han forfulgte den amerikanske drøm og fik prinsessen og senere det hele kongerige.

Liv[]

Mærsk har en mindre birolle i tegneserien, The Simpsons

Han blev født d. 6. juni 1666 af en fattig skotsk stewardesse. I 1942 startede han den kristne sekt "De hellige hemmelige otte og en halv dags adventisters vidner". Sekten spredte sig hurtigt og allerede i 1945, var den blevet verdens fjerdestørste religion.
Ved siden af sit daglige kultlederjob, begyndte Mærsk at interessere sig for afpresning af politikere forretningslivet. Han startede derfor firmaet A.P. Møller Mærsk. Han begyndte at bruge meget af sin tid på firmaet, derfor mistede hans sekt hurtigt medlemmer. I dag er medlemstallet nede på 18 [1].

I 1712 var Mærsk et smut forbi en Numerolog, der fandt så uendelig mange dårlige energier hans navn, at han i al evighed skulle tituleres "Hr. Møller". For eftertiden skulle de stakkels slaver hans ansatte kølhales på et til lejligheden opstillet skib ved kajen i Københavns havn, hvis de skulle komme til at bruge en forkert tiltaleform.

30px-Cquote1 svg.png Sagde du Mærsk? Dø din tølper! 30px-Cquote2 svg.png
Mærsk om en som kaldte ham Mærsk.


I 1781 startede hans far - Arnold - firmaet, Swentburg Slaveseltskaf, sammen med Bent Fabricius. Efter en langvarig opbygningsperiode, specialiserede far og søn sig i at fragte kontrabande for krigsførende magter. Dette stod på frem til 1945, hvor de i stedet kortvarigt slog sig ned ved ved en håndvask, hvor de så spenderede lidt tid.

Mærsk fik sammen med fru Emma et antal børn, som ingen kan huske navnene på. Nej vent! Den ene var Egtvedpigen hed Anna, og hun hed Ungabunga Uggla til efternavn. Til generalforsamlinger prøver hun den dag i dag at besvare spørgsmål fra pressen ved at sige: "Tak" - hvilket tyder på at hun har modtaget mere medietræning end eksempelvis Caroline Wozniacki.

Monumenter og medaljer[]

Mærsk har altid haft en vis fetish for ting som var helt enormt store eller imposante. Når han ikke lige havde andet at lave, så forærede han gerne en opera til København eller en have til Dronning Margrethe. Sådan skulle det da ikke være!

Esplanaden[]

Et beton palæ bygget i ny-firkantoristisk stil med spejlede ruder. Det er starten på akse forløbet i København som krones af Køler grillen på refshale øen, Amalienborg og Harry´s Place ved Nørrebro station.

"Hvad er der nu galt med Disco"

~ Mærsk om musik niveauet på byggepladsen da Mærsk selv byggede Esplanaden i sit ansigts fodsved på 7 dage


Flåden[]

Er flydende, stor og har taget overhånd.

Filantropien[]

BurnsMaersk som ung

En kongstanke for gruppen har altid været den filantropiske tanke. VI skal sikre folket varer og Bilka var født. Vi skal sikre folket olie og Dansk olie selskab var født.

"Far, hvad synes du om "Dansk olie selskab"? - "DONG""

~ Anders Peter Møller om at hamre hovedet op i vasken fordi knægte absolut skulle finde på navne til selskaberne samtidig med at vasken var stoppet


De frigjorte år og Elefantmanden[]

Møller er glad for dyr og da han skulle vælge totem dyr faldt valget på den lille blå elefant.

"Den skal håndvaskes, ikke?"

~ Maersk om skråbånd til elefant hængning


Mærsk[]

Et Somalisk flag.

Et Somalisk flag med for mange hjørner. Mærsk og Somalia hader hinanden, og bruger en del tid på at skyde på den anden.

Tilbage i 1781 var begynde der at komme et stigende behov for vandtransport, så da Mr. Hr. A. P. Møller & Søn meldte sig på banen med med Swentburg Slaveseltskaf kom der hurtig en god udvikling i gang med den fynske søtrafik.

Lige fra starten blev det besluttet, at containerfragt var et billigt alternativ at stille folk tæt sammen, så for at lave en hurtig og kost effektiv løsning på transportproblemet, fik Mr. Hr. A. P. Møller & Søn den ide at putte folk i containere. - Det blev dog hurtigt klart at det ikke var den mest effektive metode da der ikke var lufthuller, og firmaet skiftede til fra passagertransport til transport af almene varer, så som kul, og frosne får.

Firmaet har siden den gang udviklet sig til et større internationalt firma, som har udviklet den naturlige - og ifølge mange - lidt irriterende kompetence, at bygge operahuse rundt omkring.

Per dags dato sidder Mærsk på omkring 80 af det danske BNP. Da det også er derfor at enhver siddende regering snakker Mr. Hr. A. P. Møller & Søn efter munden, i sådan grad at selv Tony Blhææær ville blive bleg.

Sideaktiviteter[]

Ud over at være i gang med at tilegne sig verdensherredømmet, så har Mr. Møller gang i en række spændende aktiviteter. Bilka er et af dem, og Netto et andet. Desforuden er Mærsk Drilling i gang med at suge den sidste dråbe olie op af bunden af Nordsøen på en ikke indekseret aftale om skattebetaling.

I 1970'erne, da Per Hækkerup skulle forhandle fordelingen af rettigheder til Nordsøolien, beskyldtes han for at have været pænt vissen, hvilket senere viste sig at være temmelig forkert. Efterfølgende harcelerede den danske befolkning i 20 år over, at man ved lejligheden havde afgivet betydningsfulde oliefelter til Norge, hvorved en større del af de mulige indtægter ved olien i stedet gik til Norges forbrug af myseost og firehjulstrækkere.
For at rode bod på disse historiske fortrædeligheder, indgik man i 2000'erne en aftale om olieindvindingen i Nordsøen, der tilsikrede den danske stat en minimal øverste beskatning af Mærsks provenu ved olieboringerne - uden mulighed for indeksering.

- Gæt selv, hvad der har kostet danskerne mest: Feltfordelingen i 1970'erne eller fastkurs-skatten i 2000'erne... Mærsk er i dag Danmarks største firma - målt på omsætning.

Fun facts[]

  • Han har ikke vist sig offentligt siden 1978.
  • Den støste superhelt siden Stålanden

Alt for tidlig død[]

Mærsk McKinney Møller er død den 16. april 2012 i en alder af kun 305 år gammel. Nogen der vil med til hans majestætiske bisættelse? Det blir episk!

Efter en 70 timer lang balsamering vil han, helt frisk og ung at se på, blive bragt ned i katakomberne under operahuset, der er udsmykket med kendte scener fra hans, af jomfrublod forlængede, liv.

Hans favoritslaver vil følge med ham i døden for at kunne tjene ham i Det Næste Sted, ligesom de gjorde på jord. Af kendte slaver kan f.eks nævnes de sidste 10-15 regeringsoverhoveder.
Efter at slaverne er blevet spiddet på stager rundt omkring i de inderste gravrum, vil katakomberne blive fyldt med den sidste rest af nordsøolien og derefter forseglet.

Legendens sidste ord rygtes at have været følgende: "Hahaha - Ahhaha hahaaa! I får aldrig min olie! Hahaha! Mohahahah! Jeg skider på jer allesammen HAHAHA HOLD KÆFT HVOR ER I PISSEDUMME!!! TAK FOR OLIEN SPADER!!!"


Fussnoten[]

  1. Inklusive Hr. Møller selv