I de gode gamle dage kørte der præcise lyntog til hver eneste lille flække landsby i Danmark. Disse røde tog var meget populære og billige, ligesom de altid kom og gik til tiden. Der var gratis togstewardesser om bord, ruderne kunne tages ned, så man kunne dufte fækalierne,[1] og en billet kostede allerhøjst 25 øre. Da den socialdemokratiske, borgerlige regeringer kom til, bestilte de nogle forfærdelige transitgrå [2] tog, som kostede en formue i returkommission til en del danske politikere, og som desuden aldrig kom til at virke, da de var fremstillet af spaghetti og varm luft

Lyntog var en type røde toge, som kørte landet tyndt i de gode gamle dage. I dag har togene skiftet farve, og de er hele tiden forsinkede eller ude af drift. Dette kendes som "DSB-syndromet".

DSBs lyntoge[redigér | redigér wikikode]

DSB har stort udvalg af, hvad de kalder "toge".[3] Blandt de første var Kimbrertoget og Korstogene.
For nylig (eller rettere, for ret lang tid siden) har DSB bestilt nogle ny italienske toge; IC4-toge. De er opfølgningen på de eddergeniale IC3, (uvist af hvilken grund også kendt som "I Can't Dance"-togene). På grund af tekniske problemer har DSB endnu ikke fundet nogen at skyde skylden , men det kan ske [4] om hundrede år snarest.[5]

Andre landes lyntog[redigér | redigér wikikode]

I Rusland har man Den transsibiriske Jernbane, som er et bumletog.[6] I Frankrig har de et rigtigt hurtigt tog, der hedder TGV (Toblerone Grandesse Vapeur alimenté rapide), og ovre i Asien har japanerne et superhurtigt tog, som hedder Shinkansen (超特急), og som drives af en kemisk risreaktor.

Forsinkede fodnoter[redigér | redigér wikikode]

<references>

  1. I de gode gamle osv. havde alle toge toiletter, der afleverede eskrementerne direkte ned svellerne, hvilket førte til dannelsen af aerosol (se dette)
  2. Ja! Transitgrå. Det der med "antracitgrå" er noget, de der intelektuelle bøvsere har fundet på, fordi de ikke vil solidarisere sig med udbytterklassen!
  3. ikke at forveksle med det meteorologiske fænomen tåge
  4. i teorien, ja
  5. Togsæt (mest lyntogene)[redigér | redigér wikikode]

    Da det jo er offentlig kendt at IC4-togene slås med store problemer med at komme i fast drift, vil vi komme med et lille, billigt og velment råd:
    SÅ MAL DOG DET TOG FUCKIN' RØDT! ERFARINGEN MED RØDE TOG ER RIGTIG, RIGTIG GOD I DSB
  6. efter russiske forhold er det dog en raket
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.