Philadelphia.jpg

"Den tykke lyd vi helst vil ha' er lavet af Phil og Delphia"

~ Shi-bi-du-a

Op gennem 1970'erne hævdedes det at der fandtes en bestemt Philadelphia-lyd. Den skulle være fed og cremet og lægge sig i et tykt lag i folks øregange.

Er desuden en tyk og udefineret hvid masse, der til hver en tid kan rulle fredelige folk som blot er på indkøb efter hvad de nu står og mangler (hvilket oftest er et stykke klamt rullekød).

Philadelphia-eksperimentet[redigér | redigér wikikode]

Vi vil selvfølgelig gerne efterprøve denne teori og indkøbte et stks. Kraft Foods "Philadelphia"...men da vi åbnede det firkantede bæger var lyden "forsvundet" og vi tænkte straks om den kunne være flygtet helt til Australien.

Alle testpersoner som lavede det samme eksperiment mente at der måske var en lyd, men de var langt fra enige om hvordan den lød...


Testresultater[redigér | redigér wikikode]

PlaylistLilleLogo.gif
Lyden af Philadelphia
som forskellige personer opfatter den

(Husk og højreklik og åbn på ny fane eller vindue
så du kan få læst nogle flere artikler i stedet for at pille ved ringmuskulaturen]

Konklusion[redigér | redigér wikikode]

Ja, Philadelphia har en lyd - men i det øjeblik man prøver at indkredse hvordan den lyder, ændrer den sig og skifter karakter.

Om den er fed og cremet er svært at sige - specielt i Light-udgaven...


Hvis der nu er nogen som siger at "The Philadelphia Sound" er blevet forbigået i denne artikel og er blevet mopset derover, kan det anbefales at se Tarantinos "Jackie Brown" hvor bl.a. helten køber et kassettebånd med The Delfonics til den snu stewardesse.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.