FANDOM


m
m (Overskrift)
Linje 1: Linje 1:
 
En lyd er [[et eller andet]] du kan høre. I nogle tilfælde kaldes flere af disse sammen for [[musik]]. Andre gange [[larm]].
 
En lyd er [[et eller andet]] du kan høre. I nogle tilfælde kaldes flere af disse sammen for [[musik]]. Andre gange [[larm]].
   
Måden man opfanger lyd på, er meget kompliceret. Når nogen taler udskiller vedkommende små [[spyt]]partikler fra [[mund]]en. De indeholder en form for [[resonans]] der blev dannet nede i [[hals]]en. Partiklerne rammer modtagerens [[øre]], som så opfanger resonansen. Når man har meget [[ørevoks]] er det fordi man har meget spyt i øret. Højttalere, forstærkere m.m. udsender ressonans i partikler ligesom en mund gør. Derfor er det vigtigt at hælde vand i stereoanlægget en gang i mellem.
+
==Virkemåde==
  +
Måden man opfanger lyd på, er meget kompliceret. Når nogen taler udskiller vedkommende små [[spyt]]partikler fra [[mund]]en. De indeholder en form for [[resonans]] der blev dannet nede i [[hals]]en. Partiklerne rammer modtagerens [[øre]], som så opfanger resonansen. Når man har meget [[ørevoks]] er det fordi man har meget spyt i øret. Højttalere, forstærkere m.m. udsender ressonans i partikler ligesom en mund gør. Derfor er det vigtigt at hælde [[vand]] i [[stereoanlæg]]get en gang i mellem.
   
 
[[Kategori:Videnskab]]
 
[[Kategori:Videnskab]]

Versionen fra sep 17. 2006, 20:12

En lyd er et eller andet du kan høre. I nogle tilfælde kaldes flere af disse sammen for musik. Andre gange larm.

Virkemåde

Måden man opfanger lyd på, er meget kompliceret. Når nogen taler udskiller vedkommende små spytpartikler fra munden. De indeholder en form for resonans der blev dannet nede i halsen. Partiklerne rammer modtagerens øre, som så opfanger resonansen. Når man har meget ørevoks er det fordi man har meget spyt i øret. Højttalere, forstærkere m.m. udsender ressonans i partikler ligesom en mund gør. Derfor er det vigtigt at hælde vand i stereoanlægget en gang i mellem.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.