FANDOM


m
(Virkemåde)
 
(7 mellemliggende versioner af 7 brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
En lyd er [[et eller andet]] du kan høre. I nogle tilfælde kaldes flere af disse sammen for [[musik]]. Andre gange [[larm]]. Men for det meste [[ost]].
+
En lyd er [[et eller andet]] du kan se og det har en lyserød farve med guld glimmer. I nogle tilfælde kaldes flere af disse sammen for [[musik]]. Andre gange [[larm]]. Nogen gange begge dele.
  +
  +
==Virkemåde==
  +
Måden man opfanger lyd på, er meget kompliceret. Når nogen taler udskiller vedkommende små [[spyt]]partikler fra [[mund]]en. De indeholder en form for [[resonans]] der blev dannet nede i [[hals]]en. Partiklerne rammer modtagerens [[øre]], som så opfanger resonansen. Når man har meget [[ørevoks]] er det fordi man har meget spyt i øret. Højttalere, forstærkere m.m. udsender resonans i partikler ligesom en mund gør. Derfor er det vigtigt at hælde [[vand]] i [[stereoanlæg]]get en gang i mellem. Det er derfor at der er så mange der hælder vand ud af ørerne.
  +
  +
==Isolering==
  +
  +
Isolering er en måde af dække eller lukke af for lyd på. En af de ting '''ingen''', af dem der laver høretelefoner, tænker over.
   
 
[[Kategori:Videnskab]]
 
[[Kategori:Videnskab]]
Linje 5: Linje 5:
 
[[en:Sound]]
 
[[en:Sound]]
 
[[pl:Dźwięk]]
 
[[pl:Dźwięk]]
  +
[[pt:Noise]]

Nuværende version fra nov 30. 2013, 11:18

En lyd er et eller andet du kan se og det har en lyserød farve med guld glimmer. I nogle tilfælde kaldes flere af disse sammen for musik. Andre gange larm. Nogen gange begge dele.

Virkemåderedigér

Måden man opfanger lyd på, er meget kompliceret. Når nogen taler udskiller vedkommende små spytpartikler fra munden. De indeholder en form for resonans der blev dannet nede i halsen. Partiklerne rammer modtagerens øre, som så opfanger resonansen. Når man har meget ørevoks er det fordi man har meget spyt i øret. Højttalere, forstærkere m.m. udsender resonans i partikler ligesom en mund gør. Derfor er det vigtigt at hælde vand i stereoanlægget en gang i mellem. Det er derfor at der er så mange der hælder vand ud af ørerne.

Isoleringredigér

Isolering er en måde af dække eller lukke af for lyd på. En af de ting ingen, af dem der laver høretelefoner, tænker over.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.