FANDOM


(Måske mere senere - --~~~~)
 
(pix mm - --~~~~)
Linje 1: Linje 1:
En '''lut''' er et [[gammel]][[da]]gs [[st]][[ren]]ge[[in]]st[[rum]]ent, som godt kunne minde lidt om en [[lur]], men knap så lang. ''Lutten'' kendes fra [[middelalderen]], hvor den blev brugt til at [[a]]kk[[om]]p[[agn]]ere [[folk]]e[[vis]]er samt til at forføre [[be]][[dug]]gede [[jomfru]]er og andre, uafhentede [[mø]]er.
+
{{citat|En '''lut'''! En '''lut'''! [[Min]] [[lur]] for en '''lut'''!|Viking|at foretrække [[rock]] frem for [[rap]]}}<br />[[Fil:Lut.jpg|thumb|777px|right|'''Herover ses Lutetia Caravaggio''', som er malt af hendes husbond, ''Luke'', mens hun spiller på en [[venstre]]h[[ånd]]s ''[[bar]][[ok]]lut''. Til forskel fra den senmiddelalderlige lut, som kun havde [[ti]] [[ko]]r, har baroklutten [[12]] [[kor]], som det også ses af billedet. Nederst til venstre en [[violin]], som er sendt til [[af]][[st]][[rygning]] med en [[ned]]st[[ryger]]]]En '''lut''' er et [[gammel]][[da]]gs [[st]][[ren]]ge[[in]]st[[rum]]ent, som godt kunne minde lidt om en [[lur]], men er knap så lang.<br />''Lutten'' kendes fra [[middelalderen]], hvor den blev brugt til at [[a]]kk[[om]]p[[agn]]ere [[folk]]e[[vis]]er samt til at forføre [[be]][[dug]]gede [[jomfru]]er og andre, uafhentede <s>[[Møbel|møb]]ler</s> [[mø]]er.
 
[[Kategori:Musikinstrumenter]]
 
[[Kategori:Musikinstrumenter]]

Versionen fra apr 14. 2018, 13:15

"En lut! En lut! Min lur for en lut!"

~ Viking om at foretrække rock frem for rap

Lut

Herover ses Lutetia Caravaggio, som er malt af hendes husbond, Luke, mens hun spiller på en venstrehånds baroklut. Til forskel fra den senmiddelalderlige lut, som kun havde ti kor, har baroklutten 12 kor, som det også ses af billedet. Nederst til venstre en violin, som er sendt til afstrygning med en nedstryger

En lut er et gammeldags strengeinstrument, som godt kunne minde lidt om en lur, men er knap så lang.
Lutten kendes fra middelalderen, hvor den blev brugt til at akkompagnere folkeviser samt til at forføre beduggede jomfruer og andre, uafhentede møbler møer.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.