FANDOM


Luksusfælden


Luksusfaelden
Luksusfælden er et storforbrugerprogram der sendes på den kommercielle tv-kanal TV3, der har til huse i England, så man frit kan sende reklamer for ulovlige spillesteder og alkohol, der giver hårde brystvorter.

Programmet, der varer 16 minutter hvortil kommer 44 minutters reklame, handler om danskernes uforsvarlige overforbrug i MATAS og dyre forbrugslån hos tarvelige ågerkarle kreditudbydere og hvordan man retter op på situationen ved at sælge huset og skyde hunden.

Hver uge besøger vore to eksperter et ulykkeligt par, der kører med 200 økonomiske km i timen ind i en 2 m tyk gældsmur.

Vores to eksperter

Mette Rejsmand

Tidligere underdirektør i Dansk Folkeferie, er den hårde negl i den dynamiske duo. Hendes primære opgave er at klippe dankortene over og skyde hunden.

I sin sparsomme fritid udøver Mette lidt thai-chi og samler på køkkenruller i forskellige mønstre, som hun brænder af i baggården om natten.

Jan Svyrts

Oprindelig polsk landarbejder, der via hårdt arbejde og mafiametoder er kommet helt til tops hos de danske overforbrugere. Jans styrke er at eksaminere den mandlige part i parforholdet i "budget for begyndere" og sælge huset.

Blandt Jans mange hobbies finder vi internetgambling og uforsvarlig omgang med norske skovkatte.


I denne ugeredigér

Luksusfaelden1

Ugens par diskuterer her, hvor mange penge de egentlig har til rådighed.

I denne uge besøger vore to eksperter kæresteparret Jokke og Marie, der bor i skønne omgivelser lidt uden for Møgeltønder i det sønderjyske.
Her har de fundet sig en dejlig lille plet jord på 969 hektar med et fikst lille slot holdt i lyse nuancer. Desværre er vinduerne ikke ordentlig isoleret, ligesom rishøsten gang på gang har slået fejl på grund af manglen på overrisling.

Parret sidder i dag på det yderste pantebrev og ved ikke, hvor pengene til det næste royale bryllup skal komme fra.

Indledende betragtningerredigér

I deres kvide tilkalder de Mette og Jan, der ankommer standsmæssigt i deres sorte Luksusfælden-Bentley, der netop er blevet shinet op hos Statoil, hvor man kan spare 20% på bilvasken efter klokken 18.

Jan skruer straks bissen på overfor Jokke og tvinger ham til at finde kontoudtog og årsopgørelser frem fra skotøjsæsker og madkasser, så han kan høre ham i regning på 5. klasses niveau og budgettering. Jokke begynder at græde og sige, at han ikke kan klare at stå alene med ansvaret og det hele er fordi Marie ikke kan tale ordentlig dansk.

Mette tager Marie på en rundtur på slottet for at se, hvor alle parrets penge forsvinder hen. Det står hurtig klart, at der er brugt mange penge på 3-stjernede mågestel og hold af tyende og Mette må se Marie dybt i øjnene og forklare, at det altså er mange penge og at man godt kan svinge en støvsuger selv. "Comme si, comme ca" siger Marie og giver Mette en olfert og låser hende inde på et af husets mange badeværelser.

Fuldmagtenredigér

Efter Mette er kravlet ud af toiletvinduet og ned ad et nedløbsrør samles alle fire i tesalonen, hvor Jan tvinger Jokke og Marie til at underskrive en fuldmagt. Med en .38 automatpistol[1] for det venstre øje skriver Jokke straks under, mens et varselsskud, der fordobler bredden af Maries midterskilning, er nødvendigt for at få underskrift nr. 2 i hus.

Da parret nu har skrevet under på, at TV3 frit kan skyde hunden og sælge huset, går Jan og Mette udenfor for at diskutere den videre taktik.

30px-Cquote1 svg Det er jo helt oplagt, at vi bliver nødt til at aflive alle husdyrene og frasælge jorden. Det er jo fuldstændig urealistisk, at så ungt et par skulle have råd til al den havre og al den strigling, som de udyr har krav på. Og hunden, den skyder vi osse! 30px-Cquote2 svg
Mette Rejsmand
30px-Cquote1 svg Jeg er helt enig. Vi kommer også til at sælge slottet, der er masser af billige lejemål i Møgeltønder. 30px-Cquote2 svg
Jan Svyrts


Inde i huset diskuterer Jokke og Marie deres fremtid set fra balkonen. Over en sjus.

30px-Cquote1 svg Bare de ikke skyder husdyrene og sælger slottet. Og hunden. 30px-Cquote2 svg
Jokke
30px-Cquote1 svg Comme si, comme ca. 30px-Cquote2 svg
Marie

Budgettetredigér

Jan har taget alle skotøjsæsker og madkasser med hjem, så han kan få et overblik over parrets økonomi. Mette har taget et mågestel med hjem[2], som hun vil "se nærmere på".

Og nu fremlægger vore to eksperter så parrets månedsbudget:

Det månedlige
Husleje 1.300.200 kr.
Dansk 500 kr.
Fransk 300 kr.
Luksusfransk 1.200 kr.
Megafransk 1.500 kr.
Hundepleje, inkl. forsikring og godbidder 500 kr.
MATAS 7.300 kr.
Afdrag på gamle fartbøder 21.000 kr.
Tyendehold 21.000 kr.
Husdyrhold 21.000 kr.
Overrisling, Jokke 21.000 kr.
Forsikring, hus 21.000 kr.
Forsikring, biler 33.200 kr.
Andet 250.000 kr.

Mette forklarer, at under "andet" finder vi royale bryllupper, chalup-sejlads og dyre sakse til overklipning af fine snore ved motorvejsindvielser. Og bleer. Jokke og Marie sender hinanden lange blikke. Løber det virkelig sådan op? Kan en saks genbruges? Kan en ble? Kan en chalup?

Der skrides til handlingredigér

Jan forklarer parret, at de kan tjene 1000 kr. om måneden ved at gifte sig. Parret forklarer Jan, at de blev gift ved et større bryllup for et par år siden. Jan stirrer tomt på parret et øjeblik, inden han switcher til plan B. B for Braklægning.

Et øjeblik efter rydder et entreprenørfirma parrets rismarker, mens Mette skyder hunden og laver husdyrbesætningen om til de dejligste hestebøffer, der sagtens kan tåle at blive frosset ned og genbrugt ved påfølgende bryllupsfester. Jokke mener, at han sikkert kan få en god rabat på rødvin, hvis han køber den af farmand, som har en french connection.

Efter at have viklet slottet ind i køkkenruller og brændt det hele af, mener Jan og Mette ikke, at de kan gøre mere for parret. De vil kigge ind om en måneds tid og se, hvordan det er gået.

En måned efterredigér

Da Svyrts og Rejsmand vender tilbage, er de "godtnok spændte".

Ruinerne af Schackenborg står i en perfekt sort nuance mod den blå himmel og de afsvedne marker lugter langt væk af EU's braklægningsordninger.

I portnerboligen mødes Luksusfældens to eksperter med Jokke og Marie, der er ved at bespise deres børn med afbrændte ris. Jan må trække sit automatvåben for at afholde parret fra at vise sin begejstring på korporlig vis.

Alt i alt synes Luksusfældens to eksperter, at Jokke og Marie har klaret forandringerne over al forventning. De har derfor en lille overraskelse til parret og beder dem gå med udenfor.

Parret kan næsten ikke skjule sin skuffelse overraskelse, da de får overrakt en kuvert med sæsonkort for 2 til Tivoli og to små dannebrogsflag, så de kan vifte foran Amalienborg på dronningens fødselsdag. Plus et tilgodehavendebevis fra Børnenes Kontor, så de kan købe børnetøj for 250 kr. i Tøj & Sko.

Seriens fremtidsudsigterredigér

Serien er blevet relanceret på Viasat. I de nye afsnit skal vi blandt andet besøge en overforbrugende familie i 1257 Kbh. K.
Jan er erstattet af en anden mand, og Mette er stadig lige vred. Da Mette foreslår, at familien må opsige deres "Viasat Ultra Platin Topdollar Multi Smaragd Ekstra-abonnement", kommer der på mærkværdig vis en reklameblok bragende ind og afbryder. Mette vender aldrig tilbage til dette emne, men henfører abonnementet til kontoen "Diverse"[5], som derefter ender med at ruinere parret.

Kendte i Luksusfældenredigér

I 2012 er det meningen at en fyr ved navn "Fredrick Joshua Fetterlein skal deltage i programmet. Det lykkedes ikke at redde manden økonomi, men der bliver alligevel overskud til at sende ham til numerolog. Således ender det altid lykkeligt i Luksusfælden.

Økonomiske fodnoter, der er værd at tage i betragtningredigér

  1. Fordi Jan er for doven til at lade manuelt.
  2. Til 12 personer.
  3. Udgifter i alt for 6 måneder: 21.000 kr.
  4. Udgifter i alt for 6 måneder: 21.000 kr.
  5. Som nu udgør 3.271.995,- om måneden.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.