Spademanns Leksikon

Lord Voldemort (født Tom Marvolo Riddle) er en fiktiv person, som optræder som Harry Potters ærkefjende i J. K. Rowlings bøger om selv samme person. Voldemort skulle angiveligt have dræbt Harry Potters forældre selvom det aldrig endegyldigt blev bevist, idet man jo aldrig tog en DNA-prøve. Voldemort prøver i gennem hele Harry Potter serien at dræbe Harry men det lykkes desværre ikke. Istedet dør Voldemort selv på tragisk og ikke mindst mystisk vis.


Kort om Voldemort

Voldemort bliver beskrevet som en kæmpe taber-type. Istedet for at snakke med piger (som andre normale drenge), så vælger Voldemort at lære at snakke med slanger, og derfor kunne man måske godt argumentere for at Voldemort er en bagdørs-indianer. Voldemort bliver desuden beskrevet som en dygtig elev, hvilket jo er et klassisk karaktertræk for en taber-type. Når alt dette er sagt, så skal det påpeges, at vi ikke ved særlig meget om Voldemort's privatperson, idet vi får alt vores viden om ham igennem Harry Potter. Voldemort's udseende kan bedst beskrives som en bladning mellem gravballemanden, Wayne Rooney og Joseph Fritzl.

Hvorfor kunne Lord Voldemort ikke dræbe Harry Potter

Det er et godt spørgsmål, men ligesom så mange andre "super"-skurke så overkomplicere Voldemort helle drabs-processen. Forstået på den måde, at Voldemort ikke har overvejet de mest oplagte drabs-teknikker. Fx kunne han blot have:

  • Bombet Hogwarts med Atombombe.
  • Rejst tilbage i tiden (ligesom Harry gør på et tidspunkt) og på den måde forbedre nogle af tidligere drabsforsøg.
  • Forgifte Harry's mad.
  • Kidnappe Hermione og låse hende inde i Jeseph Fritzls kælder. (Ved ikke helt hvordan det skulle hjælpe med at dræbe Harry, men det er bare en nice twist på en ellers kedelig fortælling)
  • Ansætte Al-Qaeda til en terrorhandling imod Hogwarts