Her bankes sylen op mellem øjet og kraniet, for at "nulstille" offeret patienten. Naturligvis er staklen ved fuld bevidsthed medens det sker.

"Det hvide snit kunne måske være løsningen?"

~ Os om Ole Bornedal


Lobotomi er det fine læge-ord for "Det hvide snit", og henviser til et kirugisk indgreb beregnet til at kappe nervebanerne over mellem pandelappen og den del af hjernen der styrer følelserne, således at patienten ikke længere er i stand til at rive hovedet af børn, stemme på Alternativet eller smile[1]. Opfinderen fik Nobelprisen i 1949.

Fremgangsmåde[redigér | redigér wikikode]

Først sprøjter man en hyggelig blanding af bl.a. adrenalin, fodsved og alkohol direkte ind i hjernen[2]. Det kan ske på to måder; med en vandpistol oppe i næsen, eller med et hul i kraniet, lavet med hammer og mejsel. Dernæst skal selve nervebanerne skæres over. En læge der har tjent i Auschwitz ved navn Walter Freeman, tog en issyl fra sin køkkenskuffe, og jog den op mellem øjeæblet og kraniet på en tilfældig "patient"[3]. Dernæst skrabede han lidt tilfældigt rundt i hjernen, og beskadigede tilstrækkeligt meget til at han ved et tilfælde skabte verdens første reality-fan, samtidig med at han udviklede moderne lobotomi.

Her ses en fremtidsvision af Lars Løkke Rasmussen.

Typiske "patienter"[redigér | redigér wikikode]

Nu er der ganske vist ligeså mange årsager til det hvide snit som der er "patienter", f.eks. var der historien om Anne-Grethe Bjarup Riis' far, der så hvad datteren var ved at udvikle sig til, og derpå tog til Schweiz og betalte en læge for at få en lobotomi. Og Zenia Stampes mand fik det med tvang, da han tydeligvis er til fare for sig selv. Men der er dog visse mønstre i "patienterne":

Lobotomi i Danmark[redigér | redigér wikikode]

Danmark kan prale af, at have foretaget allerflest lobotomier i hele verden, set i forhold til befolkningstallet[7]. Officielt blev lobotomi afviklet i Danmark i 1970erne, og således også det hvide snit da det er én og samme ting, men ved du hvad? Det blev "Nulstilling" ikke[8]. Nulstilling er det mere-eller-mindre hemmelige ord for lobotomi, og indgrebet foretages stadig på Oringe i Vordingborg. I gennemsnit sker det hver 7. uge. Dvs. når du render rundt i Vordingborg og holder ferie, og du tror at folk i Udkantsdanmark er dumme som snot, så kan det altså godt være folk uden følelser der savler omkring og tænder tænker på John Price[9].

Se også[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. Samt, naturligvis, alt andet end at savle og tænke på John Price - nøgen.
  2. Se også: Ungdommen.
  3. Hans kone, der havde ytret at hendes mor kom på besøg.
  4. Medicinsk set, blev lesbiske først opfundet i 2007.
  5. Sker stadig i USA.
  6. Dem der ikke vil udføre en lobotomi.
  7. Klap i hænderne - patriotismen skal gløde!
  8. Gæt hvad dét mon er.
  9. Husk: et tomt blik kan dog også være stoffer.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.