FANDOM


Lillev

Allan Olsen kender ikke de lokale skikke ude på landet. Han tror derfor, at gadeautomater er til for at blive plyndret, ligesom i Nordvestkvarteret.

Lille Virgil og Allan Olsen (1980) er en dansk film om skuespilleren Allan Olsen, der som et socialt eksperiment, bliver flyttet fra den københavnske stenbro, og ud på landet, i et håb om at han vil rette ind og blive fredelig. Ude i det stille grønne, møder han en række andre personager, herunder den forældreløse Virgil, vis' største ønske er at bygge et tårn ovenpå det hønsehus han bor i.

Detaljerredigér

Filmen starter med en stærkt tendentiøs beskrivelse af et idyllisk landsbysamfund, der trues på sin ro og mag af tilflytter-københavner-narkomanen Allan, der har for vane, at dukke op bag enhver husmur, for at overfalde de lokale unger, og stjæle deres æbler. Disse røveriske overfald gør ondt på de stakkels børn, for de har generelt ingen penge - udover til citronvand, og undtagelsesvis lakridspiper.

Iført den lædervest kommunen sendte ham, første gang de så ham hænge på bænken foran Brugsen, fiser Allan Olsen omkring og chikanerer de to drenge Virgil og Oskar, der begge i forvejen har problemer nok: Virgil er forældreløs, Oskars forældre er hhv. en speltkusse og en ligusterfacist, en lokal tyvetøs i hippietøj sviner dem til, og deres lærer har en hovedrolle i "Poul og Nulle i Hullet".

Lillev2

Istedet for at finde sig noget ærligt at rive i, vælger Allan Olsen her det københanske trick, kaldet "at rulle folk".

Midt i dette, er Allan Olsen en meget utiltagende type, der kun udfører ét reelt stykke arbejde i hele filmen, og da bliver han endda straffet for at rasere en hønsegård. Til slut i filmen - der ellers præges af en handling så lam, at man valgte at indsætte 5 min med en "drage" der har det stik modsatte af en røv i begge ender - får Allan Olsen et job som Arthur Jensens sidekick, i et omrejsende cirkus, der kan prale af absolut ingen underholdningsværdi. Til gengæld kan Allan Olsen nu give det omflakkende liv som gøgler skylden for, at han i en årrække drak sig fuldstændig i hegnet, hver gang han var vågen.


Lille Virgil får til gengæld sit tårn, der ligner noget en christianit ville prale af.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.