FANDOM


Lillelars

Lille-Lars netop medens han med et trylleslag forvandler sig til Store-Lars.

Lille-Lars & Store-Lars er et eventyr af H.C. Andersen, som DR valgte at filmatisere i løbet af sommeren 2014. Til at lave denne episke fortælling, valgte man ingen ringere end Danmarks egen Michael Bay, nemlig Ole Bornedal.

Handlingredigér

Handlingen udspiller sig i en delvist fiktiv udgave af Danmark, hvor det stik imod al fornuft er muligt for politikere at købe alskens skidt og møg på skatteborgernes regning - f.eks. cigaretter, diskoteksbesøg, tøj og rejser til Mallorca - for derefter at blive udnævnt til den eneste dygtige, kompetente og reelle kandidat til statsministerposten.

Handlingens omdrejningspunkt er den fiktive politiker "Lille Lars fra Græsted" der gennem et politisk stormvejr, der står til at få ham sparket ud af et gammelt landmandsparti, ender med at rejse sig som en anden Napoleon og blive lovet evig troskab af sine partifæller, der for underholdningens skyld dog tér sig som indoktrinerede, religiøse fantaster.


Helteneredigér

Lille-Lars
Er eventyrets helt. Stakkels Lars lever så meget over evne, at omgivelserne ikke forstår hvor hårdt det er at være ham. Til alt held er han også Danmarks eneste virkelige statsmand, så han får sin løn på 1.000.000 rigsdaler til sidst.
Inger Støj
Lille-Lars' mest dedikerede apostel. Inger Støj fortæller vidt og bredt om de mirakler Lille-Lars kan udføre. Til Sidst forvandler hendes tyrkertro Lille-Lars til Store-Lars.
Pia fra Kærgården
Lille-Lars' komiske sidekick. Pia fortæller publikum på en skæmtende Ludvig Holberg-agtig måde, at der ikke findes nogle alternativer til Lille-Lars, til trods for at alle andre religioner end hendes mener noget andet.

Skurkeneredigér

Helle To-ben
Er eventyrets skurk. Hun kæmper for at minde folk om, at Lille-Lars faktisk ikke er fejlfri. Eventyrets morale er, at Lille-Lars sagtens kan bruge 140 rigsdaler hver gang han har 90, og stadig være den dygtigste statsminister i verden.
Dem der kalder Lille-Lars en "Rigid Lort"
Nærmere bestemt EU, USA, NATO, Fagbevægelsen, Lille-Lars' bagland, Dansk Industri, FN, Den Afrikanske Union og samtlige indbyggere i landet som Inger Støj endnu ikke har tvangsdøbt.

Modtagelseredigér

Filmen blev ikke vel modtaget af anmelderne, og de fleste regnede faktisk med at sagen blev lukket senest i efteråret 2014. Lille-Lars har imidlertid en lille, men uhyre indflydelsesrig fanskare der har tvunget filmen til at fortsætte længe efter den burde være stoppet.

NegRatingStarNegRatingStarNegRatingStarNegRatingStarNegRatingStarNegRatingStar

Anmelderne


RatingStarRatingStarRatingStarRatingStarRatingStarRatingStar

Lille-Lars-fanklubben i Danmark
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.