FANDOM


Licenceplakat

Her er Timmiti så ornlig på krigsstien

Licence to kill fra 1989 hed på dansk Licence to kill, da vi alle havde lært engelsk på dette tidspunkt. Det havde man ikke i Norge, så her hed den Med rett til å slå ihjæl dig med en våt avis, dyyyy.

Ham den lange fra Dalton-brødrene fik hovedrollen igen, til publikums store fortrydelse.

"Sjæhms Bårnd ska' spilles med føøølelze! Føøølelze, for fanden da! Tzror I jeg har spillet Sjækspir for zjov, hva? Det stu alvår det her! Zkål!"

~ Timmiti om følelzer og skuespil


Handlingenredigér

Selvom Felix Leiter er blevet spillet af stort set nye skuespillere i hver eneste film, skal vi alligevel tro på, at Timmiti og Felix har et nært og personligt forhold, så de kan ta' ud og fange narkobaroner sammen i smoking og lande til bryllup i faldskærm. Ja, goddaw do, og så tager han vel også på shoppingtur med Blofeld?

Men narkobørgen flygter og får en narkohaj til at bide skinkerne af Felix, og ham dersens Benecio Del Toro tager lige lidt usikker sex med Felix' nye kone og det er lige voldsomt nok.

Så bli'r Timmiti skidesur på den sjækspirske måde og M siger, at han har ikke betalt licens, så han må ikke rende rundt og skyde folk i krydderen mere og Timmiti bliver sur og løber sin vej.

Licencetankbil

Husk det nu, børnlille! Ikke smøge den, når I står ved fars væltede tankvogn!

Så slår han sig sammen med ham dersens narkobaronen og boller hans kæreste og saboterer alt hvad manden prøver at lave (det kender vi jo fra vort eget job, ikke), derfor bliver narkobaronen mere og mere glad for ham og puster luft i sin medhjælper så han sprænger i en dykkerklokketingest, en såkaldt antidepressionstank.

Til sidst kommer Timmiti til at tænde en smøg lige op af en væltet tankvogn, så takskaduha, den stakkels narkobaron bliver varmet grundigt igennem.

Og så slutter den med, at Timmiti siger farvel til rollen som rejsende agent i dametrusser, fordi Albert Grøntsag dør rigtigt og der bliver vrøvl med rettighederne og vi ser ikke en skid til James før om seks år, hvor han har skiftet navn til Pirs.

Musikkenredigér

Da Shirley Bassey og John Barry efterhånden er røvtrætte af det bondmusiklort, skriver Eric Sierra da bare noget musik i stedet for og kaster det i nakken på Gladys Knight:

"Gådda læjsens to giiil and ju nåv ajm gåing stræjt får jår haaa-aaaaaaart!"

~ Gladys om Albert Grøntsag
Licencekaffe

Hva' faen? Det ER sgu kaffe!

Gimmicksredigér

  • En rigtig narkohaj
  • En masse penge, der bliver smidt ud til ingen nytte
  • En Felix Lighter, der antænder en tankvogn
  • En pige, der kan flyve et fly, men det er selvfølgelig kun på film
  • En kop kaffe.

Triviaredigér

  • Sidste jamesbondfilm i 6 år. Men vi trængte osse til en pause.
  • Filmen vandt en Oscar for bedste frisurer
  • Dalton spiller igen Hamlet, men lettere skadet: "To be or not to be - Octopussy"
Mums Denne artikel er blot et enkelt stykke af den vidunderlige helhed der kaldes Portal:James Bond, som er blevet fremstillet med den største omhu og medfølelse af kompetente hænder. Værs'go at læs!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.