FANDOM


Llidythtrio

En sikker vej til succes for en ny gruppe var, når de fik en komposition af Lemon-Bacardi stukket i hånden. Hvem husker ikke denne klassiker med Llidyth Trio fra 1968?

Lemon-Bacardi (eller Lemon/Bacardi) var et komponistfællesskab mellem musikerne John Lemon og Paul Bacardi. I årene mellem 1962 og 1969 skrev de omkring 180 sange sammen eller hver for sig. Lad os fx sige, at John Lemon skrev en sang, som han kaldte Lucy oppe i en sky med diamanter, så blev den alligevel udgivet som en Lemon-Bacardi-sang, ikke bare en Lemon.

Navnlig i starten skrev de to musikere tæt sammen, gerne på skødet af hinanden mens de smagte på ordene "I wanna hold your... I wanna hold your......" "HAND" skrev Paul Bacardi og skubbede Johns fingre væk fra lynlåsen.

Komponistparret var inspireret af musikere som Everly Brothers, Little Richard, Chuck Berry, Buddy Holly, Smokey Robinson og Birthe Wilke, hvilket ikke mindst mærkes i sangen "Sikke mange idoler, men hvor er mine penge?", der blev nr. 149 på top 30 i 1962.

De spillede sammen i gruppen The Quarrymen hjemme i tante Mimis klædeskab, men blev senere kendt under et andet kunsnernavn, muligvis Sweet, muligvis ikke. Feinschmeckere, der vil finde kompositioner af Paul Bacardi alene (eller Bacardi-Hairysong) skal tilbage til Quarrymen-tiden.

Sange der blev givet vækredigér

I 1979 udkom opsamlingsalbummet The Songs Lemon and Bacardi gave away, der indeholder en del overraskelser. Hvem vidste fx, at parret havde skrevet Sikken voldsom trængsel og alarm? Mange anede ikke engang at de kunne dansk, hvilket siger en del om undervisningsniveauet i engelske grundskoler på den tid.

Udvalgte sange skrevet af Lemon-Bacardiredigér

  • Blackbird
  • Your bird can't sing
  • My blackbird can!
  • When was that
  • Yesterday

Hed de ikke Lennon-McCartney?redigér

Så for satan. Så har vi kludret i det igen. Vi snupper lige en sjus, mens vi skriver det hele om. Vil du have en skive Lennon til din MacCartney?

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.