Spademanns Leksikon

Lars Tyndskids mark anno 2015 - Lars skulle faktisk selv have været med på billedet, men han fik (måske ikke overraskende) tyndskid og måtte skynde sig af sted til Tarm sin knallert, for at låne et toilet

Lars Tyndskid's mark er selvsagt en mark, der ligger langt fra al civilisation og oftest bliver refereret til i sammenhænge, hvor man ønsker ting meget langt væk, som for eksempel selvangivelsen fra SKAT. Udtrykket kan også bruges til at beskrive store afstande i forbindelse med verdensrummets stjerner, planeter og galakser, fordi Lars Tyndskid's marker pr. definition altid ligger ad helvede til langt væk. Dermed bliver det nemmere at beskrive afstande med denne enhed, frem for andre kendte metoder;

Eksempel #1
"Jordens afstand til Galaxen A38 er ca. 349.549.547.533.197.343.543.890 billarder kilometer."


Det er jo ikke særligt overskueligt vel ? Men tager man afstanden til Lars Tyndskid's marker i brug, får man i stedet;

Eksempel #2
"Jordens afstand til Galaxen A38 er godt og vel herfra til Lars Tyndskid's marker og tilbage igen."


som jo straks er meget nemmere at forstå, selv for et femårs barn, ikke sandt ?

Lars Tyndskid[]

Her ses den enevældige ejer af Lars Tyndskids mark - Lars Tyndskid

Laila har ofte været behjælpelig ved at låne Lars sin knallert, når det virkeligt har brændt på!

De første svære år[]

Lars voksede naturligvis op på en god, gammeldags bondegård med masser af køer, får, grise og andre arter, man relativt nemt kan forgribe sig på[1] Hans opvækst var ikke nem, og hans familie samlede som regel skrot fra tilfældige lossepladser rundt omkring og opmagasinerede det til fremtidige investeringer, "i tilfælde af at så meget lort en dag skulle gå hen og blive penge værd" som Lars' far ofte sagde. Senere i Lars' opvækst overtog han naturligvis gården fra sin far, og påvirket af familiens skrotsamler-gen, forblev han overordentligt optaget af lort i Tarm og omegn, hvor gården stadigvæk ligger i dag. det tidspunkt var Lars dog stadigvæk en relativt ukendt landmand, som ingen rigtigt havde hørt om.

Lars bliver offentligt kendt[]

Lars' økonomi hænger i en tynd tråd op igennem den sidste del af 1980'erne, og han ser sig tvunget til at indgå en aftale med Skjern Kommune, der ønsker at anlægge et rør-afførings-anlæg med udløb på Lars' mark. Pengene bruger han i hemmelighed til at opkøbe andre marker rundt omkring i landet, og det er først i 1992 at "DR Derude" i samarbejde med Søren Ryge Petersen opdager, at der er noget fordækt i gære.

"Vi fandt jo ud af, at flere hundredetusinde liter tyndskid havde haft frit løb ud på adskillige af landets afgrøder"

~ Søren Ryge Petersen om Lars Tyndskid's marker


Da sagen rullede for åben skærm på DR's TV-Avisen og naturligvis i samme omgang blev politianmeldt, sneg udtrykket sig "det er jo helt ude på Lars Tyndskid's marker" sig relativt hurtigt ind i det danske sprog. På den måde endte Lars, efter at have betalt adskillige dagbøder og erstatning til Tarm by og omegn, med at blive én af Danmarks mest kendte landmænd nogensinde.

I et interview fra 1995 udtalte Lars sig endeligt om tragedien for første gang, og prøvede bl.a. at godtgøre for hvorfor Skjern Kommune havde presset ham til at indgå aftalen i første omgang.

"Der er ikke grænser for hvor meget lort folk prøver at komme af med.."

~ Lars Tyndskid om samtlige af sine marker


At folk generelt er nogle svin, der smider deres lort[2] alle steder, også på marker, hersker der vist ingen tvivl om i dagligdagens Danmark. I et større interview med Ekstra Bladet berettede Lars senere om sine egne problemer ifht. sit efternavn. Blandt andet fortalte han også om egne problemer i Tarm, hvilke ofte afstedkom at Lars' i sidste øjeblik måtte ræse hjem i lynets hast for at få afløbet renset.

Lars' fanklub[]

I dag har Lars oprettet en fanklub, hvor kontingentet er fastsat efter følgende satser:

  • Arbejdsløse: Fem tomme flasker / 3 mdr.
  • Seniorer: Gratis, dog tilhører alt deres lort Lars fremover.
  • Alle andre: En millard kr. / år.

Det er endnu ikke lykkedes Lars at få overtalt veninden Laila til at blive medlem, da hun (stik imod Lars' egen opfattelse, selvfølgelig) synes, at kontigentet er for højt. Til gengæld har Troels Lund Poulsen med omgående effekt meldt sig ind og i øvrigt spurgt til, om det er muligt at Staten opkøber 51% af aktierne i Lars Tyndskid's marker, der for nylig er blevet børsnoteret.

Om priserne bliver indeksreguleret i fremtiden, afhænger lidt af, hvor mange medlemmer der melder sig ind i de første to år, så skynd dig at melde dig ind, før din nabo!

Området generelt[]

Lars Tyndskid's Mark kan naturligvis også findes let ved et besøg forbi maps.google.dk

Den opmærksomme læser har måske allerede bemærket det, men Lars Tyndskids mark ligger blot et stenkast fra netop den Føtex, hvor bl.a. Inger Støjberg i sine unge dage [3] tilsyneladende arbejdede (selvom der endnu ikke er fundet beviser herfor).

Tidligere har Skjern Kommune i øvrigt investeret i et større rør-afføringsarbejde, der leder alt lort fra Tarm over Skjern, Borris [4] og videre nord for Sønder Felding direkte ind på Lars' mark.

Marken ligger på hjørnet af Knaldevej og Coca-Cola Allé nord for Sønder Felding. Halmen er venligst udlånt af Balle Lars, der heldigvis ikke er ligeså langt ude i hampen.

Lars Tyndskids mark bør absolut ikke forveksles med Herrens Mark der dækker over noget HELT andet.Google2.gif
Den mægtige søgerobot Google er fuldstændig pjattet med Lars Tyndskids mark.


Se også[]

Hvis du er gået hen og blevet mere nysgerrig på hvad Lars går rundt og laver i dag, kan du med fordel klikke på følgende links:

Stinkende fodnoter[]

  1. Se under Dyresex.
  2. herunder også tyndskid, naturligvis
  3. Dvs. ca. år 1716-23
  4. En mand, som blev navngivet forkert, fordi hans forældre begge var ordblinde