Verdens ældste håndboldspiller er her i gang med en rituel opledning

Nogle onde tunger vil sikkert påstå at Lars Christiansen var for mange år i Tyskland...

Lars Roslyng Christiansen (f. 18 april 1872, 18,2cm) er verdens ældste elite-håndboldspiller. Han er også topscorer på det danske landshold fordi han altid skyder to gange når han tager et straffe.


Ungdommen i Sønderjylland

Lars brugte al sin tid på håndbold da han var ung[1], og som ung mand i Sønderjylland er der kun redning fra social deroute og snarlig indavl, hvis man ikke enten flytter eller flygter.

Kompetent som Lars allerede dengang var, fandt han på at tyre med ting. Denne specialitet bragte ham direkte fra et kort ophold i Kolding og direkte syd for grænsen, hvor han spillede en lang karriere hos Gummersbach, eller var det Kiel, eller måske et af de andre hold... Mere om det senere.
Sikkert er det, at han rejste sydpå, og så kom der gang i karriereren.


Landsholdet

Pladsen på venstre fløj var i mange år domineret af en spiller som hed Nicolai Jacobsen. Han havde landskamprekorden men Lars mente at han var præcis lige så god som ham. Så den endelig kamp om pladsen foregik i omklædningsrummet. Lars sagde "Du er fortiden, jeg er fremtiden...Hvis jeg kommer til nu kan jeg nå at slå rekorden"... - kort efter fik Nicolai Jacobsen en langvarig skade.


Tyskland

Da Lars jo er fra Sønderjylland og er opvokset med tysk TV var en karriere i en tysk klub[2] nærliggende. Han spillede i fjorten sæsoner Rügen ud af bukserne Flensburg-Svantevit, hvor han også slog alle rekorder. Desuden scorede han Camilla Roslyng, og reddede hende dermed som den sidste heteroseksuelle kvindelige håndboldspiller.

Larseffekten

Hvis der bare var flere af Lars' type, så ville konsekvenserne være:

  • Danmark kunne risikere at vinde en turnering.
  • Der ville være kvindelige håndboldspillere, der interesserede sig for andet end at jodle i en grotte.
  • Scoringsprocenten ville være højere.
  • Tempoet ville være højere på venstrefløjen.
  • Der ville blive talt generelt mere sønderjysk på TV-2.

Fløjindlæg

  1. Vi ved ikke rigtig om der skete noget ekstraordinært spetakulært - Han stod vel og trykkede hudorme ud på spejlet lige som alle andre pubertetsramte drenge.
  2. Det var lang tid efter Erik Veje Rasmussen var debuteret i Gummersbach
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.