FANDOM


Lambi

Her ses det lam som kender flest røvhuller i verdenen.

Betydninger af ordet lam redigér

1. Lam er børn af får
2. Lam som i ordet lammelser
3. Mad som i ordet lamme-steg i forbindelse med madlavning.
4. Tøj som i lammeskindskåbe
5. Lammet er et af de nye astrologiske estjernetegn.
6. I sproget bruges ordet lam til at udtrykke mangler i det skrevne ord.
7. Lam som sonofre i religioner


Fårenes børn redigér

Når vædderen bliver liderlig finder han straks nogen villige får og hopper op på nakken af fårene, der straks bliver gravide. Efter ca. 145 dage eller knapt 5 måneder, får fårene børn, der altså hedder lam.

Lammelser redigér

Lammelser af alle slags bør undgås, mere er der ikke at sige til den sag.


Mad med lam redigér

Lamb-cuts

Her ses et nuttet lille lam med personlighedsspaltning

Hvis man virkeligt ER meget sulten, og ikke synes det gør noget at maden smager lidt uldent, så kan man godt spise lam, men det er lidt synd for maden at putte lam i den.

Specielt omkring påske serveres der meget lam i hjemmene, det er ret synd for lammene men godt for den newzealandske betalingsbalance.

Hvis der er nogen, man er lidt træt af, så kan en frossen lamme-kølle anbefales som mord-våben. Bagefter steges køllen og mordvåbnet er simpelthen væk. På den måde kan en lammekølle være en fortræffelig spise, ellers ikke.

Tøj af lam redigér

Utallige er de lam, der har måttet ofre skindet gennem tiderne. Det mest berømte lammeskind er nok det lam, som måtte af med overfrakken dengang Jason skulle hente det gyldne skind til Pelias i Grækenland. De er skøre de grækere, så fede er lammeskindskåber da heller ikke, slet ikke i det klima, der er i Grækenland.

Stjernetegnet Lammet redigér

Om det astrologiske tegn, Lammet, kan det oplyses:
Lammet går rundt og spiser græs og bræger ulden tale, mens det venter på at bonden kommer med barbermaskinen. Lammet er normalt skikkeligt, men ser det et sort får går det helt amok. Det skyldes ild-elementet.

Lam i sproget redigér

Ordet lam bruges ofte i det danske sprog til at udtrykke at noget i sætningskonstruktioner halter og ikke fungerer rigtigt. Det skyldes lamme folkeskolelærere og er ikke noget vi rigtigt kan gøre noget ved. Sprog-lammelser er kommet for at blive.

Lam i troen redigér

I religionerne har det meget i lang tid været moderne at ofre lam som en måde at opnå tilgivelse på. Det var Abraham der startede trenden da han alligevel ikke gad slagte Isak, men i stedet lavede sig en lammesteg med hvidløg og rosmarin.

Senere blev Jesus offer for et næsten identisk stunt. Det har medført at alle kristne præster nu opfordrer til kannibalisme, fordi vi skal spise og drikke Jesu kød og blod, men det smager bare stadig af ged.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.