Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

For enhver, der er godt inde i reglerne, véd man at dette er dybt unfair, da hver af de gyldne elver-sataner let kan vinde over 5-8 af de andre... Naturligvis forudsat, at den der spiller ond, ikke er en dårlig taber, der smadrer bordet og tvinger figurer ned i halsen på modstanderen.

The Lord of The Rings Strategy Battle Game er et figur-spil/hobby der blev præsenteret i 2001, sideløbende med nogle relativt kendte film af Peter Jackson. Først kom der en regelbog, hvor der på forsiden var en Nazgûl, men denne bog blev hurtigt erstattet af en ny, med en grøn forside, med skuespilleren Elijah Wood på, så pludselig opdigtede folk, at den oprindelige bog ikke eksisterede alligevel.

Regler[]

Et eksempel på et stykke landskab lavet til formålet, til trods for, at denne type brønd ikke optræder én eneste gang, i hverken romaner, film, spil eller selve LOTR SBG.

Et rædselsfuldt eksempel, på en meget grim figur. Hvis du tænker "hey, den er sgu da meget pæn", så skal du nok have briller. For den er altså virkeligt grim.

Grundlægggende er reglerne terningbaseret, hvor 5 er højere end 4, hvorfor spilleren med 5'eren vinder kampen. Så vi går ikke mere i detaljer med dét! Næ, lad os hellere se på bøvede detaljer: God side, starter altid et spil, så i Mission 1 i 1. Bog, kan ond side ikke vinde (se også praktisk talt hele 2. Bog). Hvis man spiller udgaver fra før udvidelsen "Shadow and Flame", er Moria Goblins praktisk talt ubrugelige, til gengæld kan figuren Arwen misbruges til at sende krigselefanter på flugt. Ingen missioner med orker, udsendt før 2015,er økonomisk mulige, da f.eks. en bestemt mission kræver 450 stk, men inden plastik-æskerne kostede de altså lige 75 kr for 3 - TRE - figurer. Inkl. det der før hed "Blister Packs", skal man nu "kun" købe ca. 90 forskellige sæt, for at spille alle missioner fra 2001, heraf 80 stk af de billige, til 150 kr pr æske. Men så har man sandelig også vundet retten til at ændre på reglerne, da en garvet spiller véd, at ond side aldrig kan vinde, hvis god side er en øvet spiller, der bruger reglerne korrekt.

Øh-situationer[]

  • Hvorfor er Pippin bedre end en pansret ork?
  • Hvorfor kan Haldir dræbe 3, som et sidste træk?
  • Hvorfor skal Aragorn efter 4. Bog kun bruge en 4'er, for at gøre kål på en Balrog?
  • Hvorfor skal den gode side starte hvert scenarie, når handlingen udspiller sig omkring den onde sides angreb?
  • Hvorfor ophører Nazgûl med at eksistere, hvis de har angrebet 7/9 gange?
  • Hvad er Tom Bombadils nøjagtige regler?


Se også[]