FANDOM


L.A. Noire er et videospil fra Rockstar Games (Som også lavede GTA). På trods af dette faktum er L.A. Noire blevet kendt som "det omvendte GTA".

Spillet udkom i november 2011 efter en mega lang ventetid på næsten 55 år, fyldt med trailers og teasers. Spillet har fået navnet "L.A. Noire" dels fordi det foregår i Californiens hovedstad Los Angeles, dels fordi man oplever den samme pessimistiske stemning gennem alle missionerne, som i de mæææde fine franske Noir-film fra 1940'erne og 1950'erne.

Unødvendig inforedigér

Spillet er hurtigt blevet meget populært (Højst sandsynligt pga. den bogstavelig talt fængslende historie og flotte grafik) og går i al sin enkelthed ud på at opklare alle slags forbrydelser lige fra biltyverier og ildspåsættelser til efterforskningen af en række mord på unge kvinder.

Alt imens dette finder sted, får hovedpersonen jævnlige flashbacks fra sin tid i marinekorpset under 2. verdenskrig. En episode der særlig hjemsøger ham, er da han ved et uheld brænder 30 japanske civile ihjel i en grotte på Okinawa.

Handlingredigér

Gadebetjent

Som sagt: spillet foregår i Los Angeles i 1947. Hovedpersonen, politibetjenten og krigsveteranen Cole Phelps som er en meget tavs og mut fyr, kører gennem gaderne i jagten på forbrydere i sin lille grimme veteran-politibil sammen med sin makker Dunn, da de pludselig får et opkald over politiradioen, og bliver bedt køre til en gyde i midten af Los Angeles, hvor en neger har fået blæst knoppen af med verdens kraftigste revolver. Da Phelps og Dunn ankommer til gyden, beder to tykke og sure kriminalbetjente dem om at gå og samle beviser ind, fordi de selv er trætte og skal nå deres aftenbasse på stationen. De virker heller ikke synderlig interesserede i sagen, "for det er jo bare en neger der er død" som den ene sagde!

Idet de to pikhoveder kører væk, må Phelps og Dunn gennemsøge gyden for bevismateriale. Da de kommer til enden af gyden kan de, udover en masse hjerne på en dør, se reflektionen af en revolver i en rude. Revolveren som ligger på taget af en bygning bliver hentet af Phelps, som undersøger den og noterer serienummeret i sin lille grimme notesbog.

Phelps og Dunn kører til den våbenhandler våbnet er købt i. Ejeren af biksen giver dem en grundig beskrivelse af gøbben. og identificerer ejermanden som bliver anholdt i sin lejlighed efter en mindre slåskamp. Senere dræber betjentene en masse bankrøvere, arresterer en flugtfange og fængsler en juveler for drabet på en jødehader.

Trafikefterforsker

Da Phelps for første gang stiger i graderne, får han til opgave at opklare trafikdrab og færdselsuheld sammen med sin nye partner, polakken Stefan Bakowski. Under opklaringen af en sag, afslører de en masse hemmeligheder som fører helt op til en af de højeste kriminalbetjente i politiet som involverer både pædofili, filmstjerner og skyderier med jødiske gangstere.

Drabsefterforsker

Senere stiger han i graderne igen, og skal denne gang opklare drabssager sammen med endnu en ny makker "Rusty" Galloway, som Phelps pisser af ved at kalde ham for sit rigtige fornavn, "Finbarr". Alle deres sager omhandler seriemorderen "Varulvens" mord på en række unge kvinder i området. Afslutningsvis afslører de seriemorderens identitet, han viser sig at være bartender, men fordi han har familie i høje positioner over hele USA, bliver opklaringen af sagen ikke offentliggjort. Sådan noget forpulet pis!!

Narkoefterforsker

Phelps skal forfremmes igen, får han da aldrig nok af alle de forpulede forfremmelser, det egocentrerede møgdyr? Anyways, han bliver sat til at arbejde sammen med den arrogante og korrupte strisser Roy Earle. Earle kan godt lide jakkesæt og natklubber, og er sygeligt optaget af, om negere rører ved ham. Sammen efterforsker de narkorelaterede forbrydelser som involverer både gangsterbossen Mickey Cohen, nogle negerjunkier, et talentbureau for Soul-sangere og en grillbar.

Under opklaringen af disse sager, lærer Phelps en tysk sangerinde at kende, og det varer ikke længe før de kommer i kanen sammen. Hans kone finder desværre ud af det, han bliver smidt ud af sit eget hjem, degraderet til kriminalbetjent med speciale i brandstiftelser, og bliver mobbet af alle sine nye såvel som gamle kollegaer.

Pyromaniefterforsker

Da Cole forsøger at opklare en stribe ildspåsættelser i de dyre nabolag, sporer han gerningsmanden og seriepyromanen til en kloak sammen med sine venner i politiet. Det viser sig at fyren er gal, og en gammel kending fra militærtiden, Ira Hogeboom, som satte ild til alle risgnaskerne på Okinawa. Hogeboom dør, og hele selskabet forsøger at komme ud af kloakken. Den eneste der ikke når det er Phelps selv, der bliver smadrer i stumper og stykker af en kæmpemæssig flodbølge af ekskrementer og toiletvand.

I sidste scene ser man bare en masse mennesker snakke pænt om Cole til hans begravelse. Dvs. alle undtagen hans tyske veninde, som skrider. Hvis Cole havde overlevet, ville han nok have erkendt at hun ikke havde været det helt værd, den narrefisse!

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.