FANDOM


Kvadratrod er en værre redelighed, idet det er betegnelsen for alle situationer, hvor kvadrater ikke er ordnet pænt og nydeligt.

Eksemplerredigér

  • Et læs herregårdssten, der ikke er lagt endnu er et godt eksempel på kvadratrod, idet ham Sten fra herregården virkelig er et stort læs.
  • Hvis dine hunde jager dine katte henover dit nyligt lagte køkkengulv i sorte og hvide tern (du ved, det sidste nye skrig), vil det ende i kvadratrod, hvis limen ikke er tilstrækkelig tør. Her kommer man i konflikt med limens brugsanvisning, der påbyder flest mulige vinduer og døre åbnet under processen. Der er nemlig faldet et afsnit ud af brugsvejledningen, hvor det tilrådes at benytte en smule af limen anbragt mellem familiens husdyr og træerne på grunden. Således ses det at selv limfabrikanter prøver at forhindre kvadratrod.


Kvadratrod er jo det omvendte af når man ganger et tal med sig selv. Derfor skal du for at finde en kvadratrod dividere et tal med sig selv... dvs. hvis 6*6 er 36 så skal du bare gøre det omvendte og sige 36 / 36 og så får du kvadratroden. Kvadratroden af 36 er 1.

Se også redigér

Kubikrod

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.