FANDOM


Kritiklogo

Kunstkritiker er sammensat af de to latinske ord "Kunteries" som betyder "Kone" og "Stekeritus" som betyder "At kunne strikke". Kunstkritiker-navnet er navngivet af Carl-Mar Møller i året 1971, Da han givet vis havde sat sig for at strikke en anorak, ved hjælp af naturfordøjet tandtråd og lår-knoglerne fra sin afdøde kone Anne Linnet. Det viste sig at være en succes og han stiftede derfor i året 1979 alliancen "Konestrik" - Navnet blev spredt over hele verdenen, men blev dog senere ændret til "Kunstkritiker" af Carl-Mar Møller's søn Kim Vildfort.


En kunstkritiker tilhører den del af kunstens fødekæde som overhovedet ikke er i stand til at tegne en fornuftig streg eller sætte to toner sammen: kunsthobbitterne dvs. kunsthistorikere, auktionsfirmaerne, kustoderne, roadierne, managerne, mæcenerne og til sidst kritikerne. De er alle nødvendige for at kunstnerne kan få til dagen og vejen og lave det de allerhelst kan lide.

En kunstkritiker har forhånd fået angivet en kvote på hvad han kan lide. Den ligger for de fleste på omkring 25-26%. 50% er metervare og de sidste 25% er helt uantagelige værker som skal bruges til at give kunstneren dødsstødet.

En kunstkritiker ses for det meste hænge ud på beværtninger i Københavns indre by hvor hans primære føde er billig fransk rødvin og kunstnere som prøver at indynde sig ved at betale for hans forbrug af rødvin. Man ved ikke rigtig hvornår han skriver anmeldelserne - måske bliver de skrevet af en journalistelev mens han selv pimper rødvin.

En kendt filmanmelder måtte gå i afvænning pga. miljøbetinget alkoholisme.

Det er svært at indplacere kunstkritikeren for på én måde tilhører han kultureliten og er den gode smags vogter samtidig med han jo er med til at nedbryde kulturen. Det kan være derfor han altid er nødt til at være temmelig beruset for at kunne udføre sit job.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.